top banner

O garsoniera din Bucuresti este cu 30.000 de euro mai ieftina decat in 2008

17 Februarie 2015 | Autor: Conso

Preturile locuintelor au scazut semnifiucativ din perioada de varf, 2008, pana in prezent, astfel ca o garsoniera din Bucuresti este,  acum, cu 30.000 de euro mai ieftina decat in 2008, considerat anul de boom imobiliar.
Apartamentele cu doua camere au ajuns mai ieftine decat erau garsonierele in acea perioada, reiese dintr-un studiu realizat de Imobiliare.ro.
Desi trendul s-a inversat in ultimele luni, diferentele de pret fata de perioada de varf inca depasesc 50%. Cea mai mare diferenta este in Capitala, acolo unde vanzatorii si-au redus cel mai mult pretentiile.
Altfel, apartamentele cu doua camere din Bucuresti, care continua sa ocupe primul loc in preferintele cumparatorilor, s-au ieftinit cu 56%, de la o medie de 123.003 de euro in 2008, pana la 53.993 de euro.
In Brasov, in ianuarie 2015, pretul mediu cerut pentru apartamentele cu doua camere scoase la vanzare a fost de 42.721 euro, in scadere cu aproape 49% fata de nivelul consemnat in martie 2008, respectiv 83.534 euro. Suma solicitata in prezent este mai redusa chiar decat pretentiile proprietarilor de garsoniere de la acea vreme, cand o astfel de unitate locativa putea fi achizitionata cu 44.685 euro.
Locuintele cu doua camere din Cluj-Napoca se situeaza, in prezent, la o medie de pret de 53.686 euro. Spre deosebire de celelalte centre regionale ale tarii, diferenta fata de martie 2008 se situeaza sub 30%, fapt ce face din Cluj Napoca orasul cu cel mai redus declin in perioada de criza. Cu toate acestea, si aici un apartament bicameral poate fi achizitionat acum la un pret mai mic decat cel solicitat pentru o garsoniera in perioada de apogeu a pietei, respectiv 56.321 de euro.
La inceput de an, vanzatorii timisoreni solicita, in medie, 44.509 euro pentru un apartament bicameral amplasat in bloc vechi, suma cu circa 41% mai mica fata de nivelul de 75.402 euro consemnat in urma cu sapte ani. Si in Timisoara, o astfel de locuinta este mai ieftina acum decat o garsoniera in 2008, tinand cont ca aceasta din urma ar fi putut fi achizitionata atunci cu 47.605 euro.
Pretul mediu cerut pentru un apartament cu doua camere din Constanta s-a situat, in prima luna a acestui an, la 43.997 euro, la o diferenta de circa 44% fata de momentul de varf al pietei, cand pretentiile proprietarilor se situau la 79.131 euro.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Refinantare fara costuri pentru creditele ipotecare pe model baltic

Refinantare fara costuri pentru creditele ipotecare pe model baltic

Autoritatile de reglementare din Lituania au in vedere facilitarea refinantarilor pentru creditele ipotecare prin eliminarea costurilor pentru debitori, o initiativa de care sunt atrase de asemenea Estonia si Letonia. Conso.ro a consultat propunerea si o prezinta, in exclusivitate, in atentia decidentilor din Romania.

02 Iul 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (III)

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (III)

Conso a cerut mai multor banci de top de pe piata locala sa calculeze cat s-ar fi economisit in 2 ani prin migrarea de la ROBOR la IRCC pentru un credit de 500.000 lei pe 30 de ani. Dupa raspunsurile ING Bank, Exim Banca Romaneasca si Raiffeisen Bank publicate anterior, acum trecem in revista exemplul oferit de BCR.

05 Iun 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (II)

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (II)

Conso a cerut mai multor banci de top de pe piata locala sa calculeze cat s-ar fi economisit in 2 ani prin migrarea de la ROBOR la IRCC pentru un credit de 500.000 lei pe 30 de ani. Dupa raspunsul ING Bank publicat anterior, acum trecem in revista exemplele oferite de Exim Banca Romaneasca si Raiffeisen Bank.

04 Iun 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC

Conso a cerut celor mai importante 9 banci de pe piata locala sa calculeze cat a castigat in ultimii 2 ani o familie care a luat pe 15 aprilie 2019 un credit de 500.000 lei pe 30 de ani cu dobanda variabila formata din ROBOR si o marja fixa, pe care l-ar fi convertit in 15 aprilie 2022 intr-un imprumut cu dobanda legata de IRCC.

03 Iun 2024 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul