top banner

Locuintele premium sunt mai cautate in Bucuresti

12 Februarie 2015 | Autor: Conso

Numarul locuintelor scoase la vanzare in Bucuresti in luna ianuarie a crescut cu peste 70% fata de aceeasi perioada din 2014, cu un avans de 81% al ofertei din centru, semicentru si Nord, unde se observa si o crestere a cererii si a preturilor, potrivit unei analize a firmei de consultanta imobiliara HomeFinders.
Analiza arata ca preturile apartamentelor situate la periferie au crescut cu doar 0,1% din ianuarie 2014 pana in ianuarie 2015, in timp ce preturile apartamentelor din zonele centrale, semicentrale si de Nord au crescut cu 4%.
Astfel, daca la nivelul lunii ianuarie 2014 pretul mediu al unui apartament dintr-un bloc din zonele marginase era de 53.900 de euro, in prima luna a anului 2015 acesta a crescut pana la 54.000 de euro. De partea cealalta, in zona centrala, semicentrala si de Nord, pretul mediu a crescut de la 73.000 la 76.000 de euro.
In ceea ce priveste numarul de oferte scoase la vanzare in luna ianuarie 2015, acesta a crescut considerabil, pe ambele segmente de piata. Ofertele din cartierele de la periferie au inregistrat o crestere de 64%, de la 1.394 la 2.287, in timp ce numarul de oferte din centru, semicentru si Nord a crescut cu 80,9%, de la 880 de apartamente in ianuarie 2014 la 1.592 in ianuarie 2015.
Asadar, in prima luna a anului 2015, volumul total de oferte s-a ridicat la 3.879, cu 70,5% mai mare decat in ianuarie 2014.
Desi oferta la locuinte din zonele centrale, semicentrale si de Nord a crescut la o pondere de cea pentru apartamente din periferia Capitalei continua sa domine, cu un procent de 59%.
"Evolutia pozitiva a pietei rezidentiale din Capitala este vizibila inca din 2014 la nivelul ofertei, influentata in mare parte si de numarul mare de proiecte noi, prezente pe toate segmentele de piata. Se observa o crestere sustinuta a cererii pentru zona centrala, semicentrala si de Nord, care a influentat direct si cresterea preturilor solicitate de proprietari, cu o medie anuala de 4%. Cresterea interesului pentru zonele centrale, semicentrale si de Nord a condus pe parcursul anului 2014 si la scaderea timpului mediu de vanzare al proprietatilor din aceste zone, acesta fiind un alt indicator important al pietei rezidentiale", a declarat Iulia Tisaianu, property research manager HomeFinders.
Firma de consultanta imobiliara a analizat, pe baza a 6.153 de oferte scoase la vanzare in ianuarie 2014 si ianuarie 2015, preturile medii ale locuintelor, solicitate de proprietari pe doua segmente distincte de piata, respectiv piata populara (periferie) si piata mediu-premium (centru, semicentru si Nord).

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Cum alegem cel mai avantajos credit ipotecar?

Cum alegem cel mai avantajos credit ipotecar?

Bancile care mai acorda credite imobiliare in euro aplica marje superioare celor in lei, astfel incat in final costurile se niveleaza, insa cei care se imprumuta in valuta ar trebui sa nu uite niciodata de riscul valutar.

19 Sep 2024 | Credite imobiliare
Refinantare fara costuri pentru creditele ipotecare pe model baltic

Refinantare fara costuri pentru creditele ipotecare pe model baltic

Autoritatile de reglementare din Lituania au in vedere facilitarea refinantarilor pentru creditele ipotecare prin eliminarea costurilor pentru debitori, o initiativa de care sunt atrase de asemenea Estonia si Letonia. Conso.ro a consultat propunerea si o prezinta, in exclusivitate, in atentia decidentilor din Romania.

02 Iul 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (III)

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (III)

Conso a cerut mai multor banci de top de pe piata locala sa calculeze cat s-ar fi economisit in 2 ani prin migrarea de la ROBOR la IRCC pentru un credit de 500.000 lei pe 30 de ani. Dupa raspunsurile ING Bank, Exim Banca Romaneasca si Raiffeisen Bank publicate anterior, acum trecem in revista exemplul oferit de BCR.

05 Iun 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (II)

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (II)

Conso a cerut mai multor banci de top de pe piata locala sa calculeze cat s-ar fi economisit in 2 ani prin migrarea de la ROBOR la IRCC pentru un credit de 500.000 lei pe 30 de ani. Dupa raspunsul ING Bank publicat anterior, acum trecem in revista exemplele oferite de Exim Banca Romaneasca si Raiffeisen Bank.

04 Iun 2024 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul