Cum putem preveni furturile din locuinte?

Aproximativ 60% dintre furturile din locuinte nu sunt efectuate prin efractie, atrag atentia reprezentantii Politiei Romane si Groupama Asigurari printr-o campanie de informare. Impreuna au elaborat o serie de recomandari pentru a ajuta populatia sa previna infractiunile contra patrimoniului.

Printre conditiile care favorizeaza furturile din locuinte se numara imprietenirea infractorilor cu proprietarii (10% dintre furturi), precum si lasarea deschisa a geamurilor locuintelor. 

„De multe ori, riscurile pot fi minimizate prin actiuni uzuale, precum cele de verificare a securitatii locuintei, atunci cand plecam in concediu. Dorim, astfel, sa atragem atentia asupra unor pasi simpli ce sunt la indemana fiecaruia dintre noi si care ne pot ajuta sa evitam situatii neplacute”, a declarat comisarul Carmen Serbanescu, Director al Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii.

In cadrul campaniei derulate impreuna cu Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), pe site-ul asiguratorului a fost creata o pagina speciala, unde cetatenii pot gasi mai multe recomandari de prevenire a furturilor.

Din pacate pentru potentialii utilizatori, pagina respectiva nu este usor de gasit atunci cand cineva intra pe site-ul Groupama. Informatia nu se regaseste pe homepage-ul site-ului la Noutati, ci doar in cadrul unui banner cu 5 imagini diferite, care se deruleaza succesiv, astfel incat multi utilizatori ai site-ului pot sa nu o vada.

Campania de informare prezinta si o serie de cazuri reale care au stat la baza furturilor din locuinte, iar cei interesati pot participa pana pe 19 noiembrie inclusiv si la un concurs in care pot fi castigate 3 premii oferite de compania de asigurari, in valoare totala de aproximativ 6.000 lei.

Cum ne putem feri de hoti?


Pentru a fi cu un pas inaintea hotilor, se recomanda:

- sa nu se permita accesul persoanelor necunoscute in locuinta;
- sa nu se lase ferestrele deschise, atunci cand se pleaca din locuinta;
- sa fie facuta o lista de control cu toate masurile de siguranta posibile si sa fie verificate inainte de plecarea in vacanta;
- sa se evite discutiile despre plecarea in concediu, atat in fata necunoscutilor, cat si pe retelele sociale;
- sa se lase o lumina aprinsa sau un aparat de radio pornit, daca nu se petrece noaptea acasa;
- sa se apeleze la o persoana de incredere care sa ridice corespondenta lasata in usa ori in cutia postala, in perioada in care se lipseste de la domiciliu.
- sa se achizitioneze intrerupatoare care, la diverse intervale de timp, aprind si sting automat lumina.

Mai multe sfaturi utile pot fi gasite pe site-ul companiei de asigurari, in pagina dedicata campaniei, la sectiunea Recomandari preventive.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Marjele bancilor se ingusteaza, valoarea creditelor poate creste
Marjele bancilor se ingusteaza, valoarea creditelor poate creste

Intre creditele Noua Casa, cele mai atractive prin prisma garantiei de stat, si creditele de nevoi personale uzuale, diferenta de marja pleaca acum de la 4%. Fata de creditele ipotecare fara garantie de stat, diferenta este mult mai mica.

11 Mai 2021 | Imobiliare

Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa
Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa

De la sfarsitul saptamanii trecute se pot face inscrieri in program pentru anul 2021, dupa publicarea ordinului privind modificarea comisionul de administrare si finalizarea alocarii plafoanelor anuale de catre FNGCIMM.

30 Martie 2021 | Imobiliare

Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine
Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine

In paralel cu scaderea dobanzilor la depozite pentru deponenti in februarie, bancile au decis sa umble in aceasta luna si la marja creditelor, usurand mai ales ingrijorarile debitorilor de cursa lunga.

25 Februarie 2021 | Imobiliare

Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

GHIDURI


Credite imobiliare si ipotecare

Creditele imobiliare pot fi folosite pentru cumpararea sau constructia unei locuinte, pentru modernizarea/extinderea unui imobil, pentru achizitia unui teren sau refinantarea unor imprumuturi. Afla ce tipuri de credite imobiliare ofera bancile, in ce moneda, ce dobanda, ce costuri presupune sau ce perioade de rambursare poti sa alegi.

Totul despre DAE

DAE (dobanda anuala efectiva) exprima sub forma procentuala costul total al unui credit, permitand consumatorilor sa compare usor costul creditelor. Nu trebuie confundat DAE cu rata dobanzii, deoarece ele joaca roluri diferite. Totul despre DAE, cum se calculeaza, ce costuri sunt incluse, ce efect are tipul dobanzii in Ghidul complet.

Programul Prima Casa

Solicitantii de credite Prima Casa trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: nu au detinut si nu detin in propietate o locuinta, dispun de avansul minim necesar, nu instraineaza locuinta timp de 5 ani. Totul despre costuri, avans minim necesar, documente, conditii si alte intrebari in Ghidul Programul Prima Casa.

Locuinte cu TVA 5%

Cota redusa de TVA 5% se aplica pentru locuintele care au o suprafata utila de maxim 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, cu valoarea mai mica de 450.000 lei (fara TVA). Alte conditii in momentul vanzarii si ce persoane pot cumpara locuinte cu cota redusa de TVA, pe larg in Ghidul complet Locuite cu TVA 5%.

Inapoi sus