Cum putem preveni furturile din locuinte?


Aproximativ 60% dintre furturile din locuinte nu sunt efectuate prin efractie, atrag atentia reprezentantii Politiei Romane si Groupama Asigurari printr-o campanie de informare. Impreuna au elaborat o serie de recomandari pentru a ajuta populatia sa previna infractiunile contra patrimoniului.


Printre conditiile care favorizeaza furturile din locuinte se numara imprietenirea infractorilor cu proprietarii (10% dintre furturi), precum si lasarea deschisa a geamurilor locuintelor. 

„De multe ori, riscurile pot fi minimizate prin actiuni uzuale, precum cele de verificare a securitatii locuintei, atunci cand plecam in concediu. Dorim, astfel, sa atragem atentia asupra unor pasi simpli ce sunt la indemana fiecaruia dintre noi si care ne pot ajuta sa evitam situatii neplacute”, a declarat comisarul Carmen Serbanescu, Director al Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii.

In cadrul campaniei derulate impreuna cu Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), pe site-ul asiguratorului a fost creata o pagina speciala, unde cetatenii pot gasi mai multe recomandari de prevenire a furturilor.

Din pacate pentru potentialii utilizatori, pagina respectiva nu este usor de gasit atunci cand cineva intra pe site-ul Groupama. Informatia nu se regaseste pe homepage-ul site-ului la Noutati, ci doar in cadrul unui banner cu 5 imagini diferite, care se deruleaza succesiv, astfel incat multi utilizatori ai site-ului pot sa nu o vada.

Campania de informare prezinta si o serie de cazuri reale care au stat la baza furturilor din locuinte, iar cei interesati pot participa pana pe 19 noiembrie inclusiv si la un concurs in care pot fi castigate 3 premii oferite de compania de asigurari, in valoare totala de aproximativ 6.000 lei.

Cum ne putem feri de hoti?


Pentru a fi cu un pas inaintea hotilor, se recomanda:

- sa nu se permita accesul persoanelor necunoscute in locuinta;
- sa nu se lase ferestrele deschise, atunci cand se pleaca din locuinta;
- sa fie facuta o lista de control cu toate masurile de siguranta posibile si sa fie verificate inainte de plecarea in vacanta;
- sa se evite discutiile despre plecarea in concediu, atat in fata necunoscutilor, cat si pe retelele sociale;
- sa se lase o lumina aprinsa sau un aparat de radio pornit, daca nu se petrece noaptea acasa;
- sa se apeleze la o persoana de incredere care sa ridice corespondenta lasata in usa ori in cutia postala, in perioada in care se lipseste de la domiciliu.
- sa se achizitioneze intrerupatoare care, la diverse intervale de timp, aprind si sting automat lumina.

Mai multe sfaturi utile pot fi gasite pe site-ul companiei de asigurari, in pagina dedicata campaniei, la sectiunea Recomandari preventive.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Noul program Prima Casa va fi dedicat celor cu venituri mai mici
Noul program Prima Casa va fi dedicat celor cu venituri mai mici

Programul Prima Casa va fi rebotezat “O familie, O casa”, principale modificari fiind impunerea unui plafon pentru venitul solicitantilor si introducerea unor subventii de dobanda. Comparativ cu versiunea initiala, beneficiile sunt mai moderate.

26 August 2019 | Imobiliare

Credite Prima Casa: Dobanzile fluctueaza dupa IRCC
Credite Prima Casa: Dobanzile fluctueaza dupa IRCC

Dobanzile practicate de banci in Programul Prima Casa se vor modifica in functie de IRCC in loc de Robor la 3 luni. Aceleasi reguli se aplica si pentru restul programelor de creditare cu garantie de stat.

10 Iunie 2019 | Imobiliare

Programul “O Familie, o casa”: credite imobiliare cu dobanzi de la 0,9% pe an
Programul “O Familie, o casa”: credite imobiliare cu dobanzi de la 0,9% pe an

Guvernul intentioneaza sa introduca un nou program dedicat persoanelor fizice care vor sa-si achizitioneze o locuinta, cu dobanzi fixe in lei, ce incep de la 0,9% pe an.

4 Iunie 2019 | Imobiliare

Creditele in lei au un nou indice de referinta
Creditele in lei au un nou indice de referinta

Dobanzile variabile de la creditele in lei sunt actualizate in functie de un nou indice de referinta, incepand cu data de 2 mai 2019. Noul indice a fost stabilit la 2,36% pentru trimestrul II din 2019.

2 Mai 2019 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus