top banner

Clientii Credit Europe si Bancpost au initiat cele mai multe notificari de dare in plata

18 Mai 2016 | Autor: Conso

Pana in prezent, cele mai multe notificari au venit la AURSF de la clientii bancilor care au fost cele mai reticente in negocierea cu debitorii cu credite in franci elvetieni si cu debitorii cu probleme in general, pe primele locuri fiind Credit Europe Bank si Bancpost.
Cei mai multi solicitanti au apartamente cu doua si trei camere, pentru care soldul creditului nu a scazut cu mai mult de 10% de la contractare pana in prezent, majoritatea pe franci elvetieni, a afirmat avocatul AURSF, Alexandra Burada.
Burada a mai spus ca, desi legea nu impune un anumit grad de indatorare pentru cei care vor sa dea in plata, desi bancile solicitasera acest lucru (grad de indatorare de peste 65%), toti cei care au initiat pana acum notificari au un grad de indatorare de peste 90%.
Notificarea trebuie realizata riguros
Avocatul AURSF a mai spus ca, in cazul creditelor cesionate catre entitati din afara tarii, notificarea se transmite institutiei din Romania care incaseaza ratele la credit.
Pentru ca documentarea notificarii necesita o anumita rigoare, specifica intocmirii actelor juridice, AURSF ofera consultanta juridica gratuita pentru cei care vor sa apeleze la aceasta procedura.
„Recomandam celor care fac notificari  sa faca lucrurile temeinic. Aceste notificari pot foarte usor sa fie refuzate de banci”, a explicat Burada.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Care sunt cele mai mici dobanzi din piata la credite?

Care sunt cele mai mici dobanzi din piata la credite?

Apropierea sarbatorilor de Paste, cand lumea cheltuie mai mult, si previzibila reducere a dobanzii BNR, ce stimuleaza creditele ipotecare, au reprezentat pretextul pentru a trece in revista starea dobanzilor la toate tipurile de credite.

04 Apr 2024 | Credite imobiliare
Dobânzi mai bune și un proces mai rapid pentru creditele ipotecare ING! Dobândă fixă de la 5,59% în primii 5 ani. Află condițiile!

Dobânzi mai bune și un proces mai rapid pentru creditele ipotecare ING! Dobândă fixă de la 5,59% în primii 5 ani. Află condițiile!

Să-ți cumperi o locuință este fără îndoială un pas important pentru oricine. Vestea bună este că dacă nu dispui de (toată) suma necesară și ai găsit deja locuința visurilor tale, poți aplica la creditul ipotecar ING cu dobândă fixă cuprinsă între 5.59% - 6.59% în primii 5 ani și ulterior variabilă.

12 Mar 2024 | Credite imobiliare
Batalie pe finantarea locuintelor eficiente energetic

Batalie pe finantarea locuintelor eficiente energetic

Marjele practicate de unele banci pentru creditele ipotecare verzi sunt apropiate de cele intalnite in cazul imprumuturilor cu garantie guvernamentala avand insa avantajul unei dobanzi fixe in primii ani sub IRCC.

06 Mar 2024 | Credite imobiliare
Dobanzile creditelor ipotecare bat pasul pe loc pe o piata inundata de lichiditate

Dobanzile creditelor ipotecare bat pasul pe loc pe o piata inundata de lichiditate

In conditiile in care sumele zilnice acumulate in facilitatea de depozit la BNR bat record dupa record, ROBOR la 6 luni a avut nevoie de 10 luni pentru a pierde un procent.

08 Feb 2024 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul