top banner

Bancile spaniole suspenda executarile silite de case timp de 2 ani

12 Noiembrie 2012 | Autor: Conso

Bancile spaniole nu vor mai executa silit locuintele clientilor vulnerabili timp de 2 ani. Decizia a fost luata de catre asociatia bancilor din Spania, in urma unor negocieri purtate cu guvernul.
Angajamentul asumat de banci a venit in urma presiunilor exercitate de guvern, pentru a ajuta persoanele vulnerabile sa treaca mai usor peste efectele crizei economice.
De la declansarea crizei financiare – in 2008 – peste 350.000 de familii au fost date afara de banci din locuinte, deoarece nu si-au mai platit ratele, informeaza BBC.
Anuntul facut de asociatia bancilor a venit la cateva zile dupa ce o femeie de 53 de ani s-a aruncat de la etajul 4 al blocului, in timp ce oficialii veneau sa o dea afara din casa. Un barbat din Granada s-a sinucis cu o luna inainte, deoarece urma sa piarda casa.
De asemenea, au avut loc demonstratii in Spania, organizate de o asociatie ce incerca sa blocheze accesul oficialilor in cladiri pentru a evita evictiunile, conform BBC.
Chiar si sindicatul politistilor a solidarizat cu clientii, deoarece s-a angajat sa plateasca salariile politistilor pentru zilele in care refuza sa participe la evictiuni, a precizat CNN.
Partidul aflat la guvernare si opozitia au ajuns la un punct comun in privinta executarilor silite si s-au intalnit luni pentru a discuta modificarea cadrului legal.
In Romania, partidele politice nu s-au aratat interesate in niciun fel de clientii cu credite restante, fie ca au fost in opozitie sau la guvernare. Dimpotriva, orice partid venit la Palatul Victoria continua pe acelasi drum si se angajeaza sa nu introduca legea falimentului personal, principala masura de sprijin a persoanelor supraindatorate.
Sinuciderile din cauza ratelor la banca au ajuns pe prima pagina a ziarelor in numeroase cazuri, insa niciun guvern nu si-a pus problema sa caute o solutie pentru a preveni acest fenomen.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Dobânzi mai bune și un proces mai rapid pentru creditele ipotecare ING! Dobândă fixă de la 5,59% în primii 5 ani. Află condițiile!

Dobânzi mai bune și un proces mai rapid pentru creditele ipotecare ING! Dobândă fixă de la 5,59% în primii 5 ani. Află condițiile!

Să-ți cumperi o locuință este fără îndoială un pas important pentru oricine. Vestea bună este că dacă nu dispui de (toată) suma necesară și ai găsit deja locuința visurilor tale, poți aplica la creditul ipotecar ING cu dobândă fixă cuprinsă între 5.59% - 6.59% în primii 5 ani și ulterior variabilă.

12 Mar 2024 | Credite imobiliare
Batalie pe finantarea locuintelor eficiente energetic

Batalie pe finantarea locuintelor eficiente energetic

Marjele practicate de unele banci pentru creditele ipotecare verzi sunt apropiate de cele intalnite in cazul imprumuturilor cu garantie guvernamentala avand insa avantajul unei dobanzi fixe in primii ani sub IRCC.

06 Mar 2024 | Credite imobiliare
Dobanzile creditelor ipotecare bat pasul pe loc pe o piata inundata de lichiditate

Dobanzile creditelor ipotecare bat pasul pe loc pe o piata inundata de lichiditate

In conditiile in care sumele zilnice acumulate in facilitatea de depozit la BNR bat record dupa record, ROBOR la 6 luni a avut nevoie de 10 luni pentru a pierde un procent.

08 Feb 2024 | Credite imobiliare
Protectia debitorilor cu probleme este stipulata intr-o noua OUG

Protectia debitorilor cu probleme este stipulata intr-o noua OUG

Minsterul Economiei a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta privind administratorii si cumparatorii de credite, urmarind transpunerea in legislatia interna a Directivei UE 2167/2021, proiect in care se regasesc si masuri concrete pentru protectia debitorilor.

23 Noi 2023 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul