Daca dobanda introductorie a fost majorata cu un sfert de procent, dobanda ulterioara variabila a scazut cu pana la 2 puncte procentuale, fiind stabilita in functie de Euribor la 6 luni.
Prin urmare la creditele de nevoi personale cu ipoteca, dobanda in primii 2 ani este de 7%. Ulterior, rata dobanzii este formata dintr-o marja fixa de 7% peste Euribor, in scadere de la 9%.
Cei care opteaza pentru un credit ipotecar, vor plati o dobanda introductorie de 6,75%, in vreme ce dobanda dupa aceasta perioada cuprinde o marja de 6,75%, fata de 8% anterior.
Clientii mai trebuie sa plateasca si un comision de analiza dosar, in valoare de 2,5% in cazul creditelor de consum si de 2% in cazul imprumuturilor ipotecare. In plus, administrarea creditului presupune un comision in suma fixa de 150 lei.
Un proiect sustinut de
Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare
Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau
Sfaturi financiare pentru consumatori
Mai mult
In paralel cu scaderea dobanzilor la depozite pentru deponenti in februarie, bancile au decis sa umble in aceasta luna si la marja creditelor, usurand mai ales ingrijorarile debitorilor de cursa lunga.
25 Februarie 2021 | Imobiliare
UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.
2 Noiembrie 2020 | Imobiliare
Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.
14 Octombrie 2020 | Imobiliare
CEC Bank, BCR, ING Bank, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania au anuntat deja ca au lansat ofertele de creditare pentru programul Noua Casa, la dobanzi ce pornesc de la 4,31%.
14 Septembrie 2020 | Imobiliare