Conso.ro revizuieste lista castigatorilor la concurs
28 Octombrie 2008 | Autor: Conso
Conso.ro a revalidat lista castigatorilor la concursul de pensii private, in urma unor verificari suplimentare, din dorinta ca premiile sa ajunga doar la cei care au respectat regulile stabilite.
Modificarile fata de lista initiala s-au datorat reevaluarii datelor de inregistrare ale participantilor si prietenilor acestora.
Conso.ro a penalizat incercarile unor participanti de a incalca regulamentul concursului prin folosirea unor conturi de prieteni disimulate, astfel incat sa castige mai multe puncte.
Din acest motiv, au fost descalificati concurentii cu conturi multiple si cei ale caror date de inregistrare coincid cu cele ale prietenilor (parole, numere de telefon mobil, combinatii de user si parola pe acelasi tipar, etc.)
In cazul in care un participant a recomandat un prieten descalificat, punctele sale nu au mai fost transferate celui care l-a recomandat initial.
Departajarea s-a facut in functie de numarul de puncte acumulate, iar in caz de egalitate, conform regulamentului, in functie de data si ora inscrierii in concurs.
Punctajul maxim acumulat a fost de 5.000 de puncte, iar ultimul participant premiat a adunat 4.592,5 puncte.
Lista finala a castigatorilor este disponibila la urmatorul link:
În condițiile în care bursa a avansat în 2024 cu 8,8% la nivelul principalului indice BET, iar dobânzile la titlurile de stat pe 10 ani s-au apropiat de 8%, performanțele fondurilor de pensii par la prima vedere modeste. Care sunt explicațiile?
O statistica oferita de APAPR privind randamentul obtinut de beneficiarii pensiilor private din Pilonul II arata ca randamentul unei investitii esalonate in titluri de stat si actiuni a batut in ultimii 15 ani inflatia, depozitele in lei si acumularea de euro.
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si Guvernul au in vedere mai multe modificari de natura sa ajute participantii la fondurile de pensii din Pilonul II.
Daca nimic nu se petrece spectaculos pe partea de noi listari la BVB, strategia „buy and hold” practicata de fondurile de pensii risca sa confiste actiunile libere din piata.