Intrarile s-au ridicat la 2,76 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, dar si incasari in contul Comisiei Europene.
Iesirile in schimb au depasit intrarile, situandu-se la un nivel de 3,2 miliarde euro. Acestea au fost determinate in principal de modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutile de credit, platilor de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat.
“Nivelul rezervelor internationale ale BNR la sfarsitul unei luni si variatia fata de luna precedenta sunt influentate de multi factori, cei mai importanti fiind legati de evolutia soldului rezervelor minime obligatorii la sfarsit de luna fata de sfarsitul lunii anterioare si de evolutia soldului contului in valuta al trezoreriei statului (influentat inclusiv de banii primiti de Guvern de la Uniunea Europeana)”, a precizat Ionut Dumitru, economist sef la Raiffeisen Bank.
Un proiect sustinut de
Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare
Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau
Sfaturi financiare pentru consumatori
Mai mult
Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.
15 Ianuarie 2021 | Valute
Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?
27 Septembrie 2018 | Valute
Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.
14 August 2018 | Valute
Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.
24 Iulie 2018 | Valute