top banner

Premierul desemnat a prezentat lista noilor ministri

23 Octombrie 2009 | Autor: Conso

Lucian Croitoru a prezentat lista celor 14 ministri care ar putea face parte din viitorul cabinet, in masura in care un numar suficient de parlamentari vor vota in favoarea acestuia.

Din executivul propus de Croitoru fac parte sapte fosti ministri, dintre care sase membri PDL si un independent – Gheorghe Pogea, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Radu Berceanu, Teodor Paleologu si Catalin Predoiu.

Dintre numele noi, atrage atentia nominalizarea de la Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu, seful echipei de experti care a obtinut la Haga un verdict favorabil in disputa cu Ucraina privind Insula Serpilor.

Premierul desemnat a ales independenti si pentru conducerea Ministerului Administratiei si Internelor – Emeric Florin Saghi, a Ministerului Sanatatii – Cristian Vladescu si a Ministerului Agriculturii – Adrian Radulescu. De asemenea, in fruntea Ministerului Muncii a fost desemnat un expert cu vechi state de serviciu, fost sef al Casei Nationale de Pensii, Mihai Seitan.

“Cred ca sansele acestui guvern de a fi investit sunt destul de mari. Cei care sunt pesimisti au o abordare din perspectiva politica, in vreme ce logica mea este economica si financiara”, a afirmat premierul desemnat. Croitoru sustine ca  “nu este loc pentru amanari, ezitari si erori care ar putea duce la deteriorarea finantelor tarii” si atrage atentia ca in perioada urmatoare urmeaza negocieri complexe si dificile cu FMI, Uniunea Europeana, bancile si pietele de capital, in care premierul si Banca Nationala vor avea un rol-cheie.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Banii si economia

Alte Articole

Cât au câștigat deponenții din stabilitatea cursului de schimb?

Cât au câștigat deponenții din stabilitatea cursului de schimb?

În ultimii patru ani, cursul mediu calculat de BNR a oscilat în jurul valorii de 4,9 lei/euro, iar cei care și-au păstrat economiile în lei au beneficiat de diferențialul de dobândă.

09 Mai 2025 | Banii si economia
Rabla 2025: cu ce noutăți vine programul în acest an?

Rabla 2025: cu ce noutăți vine programul în acest an?

Înscrierea producătorilor pentru validare se desfășoară între 30 aprilie și 7 mai. Sistemul de acordare a eco-tichetelor a fost simplificat, iar valoarea pentru autovehiculele electrice a urcat la 37.000 lei.

29 Apr 2025 | Banii si economia
De ce crește prețul aurului?

De ce crește prețul aurului?

Cu o apreciere de 50% în ultimele 12 luni și o creștere de 34% de la începutul anului, aurul a intrat repede în vizorul speculatorilor.

23 Apr 2025 | Banii si economia
Trump a răsturnat masa. Ce poate urma?

Trump a răsturnat masa. Ce poate urma?

„Ziua eliberării” aduce tarife vamale mai mari decât se estima, spectrul recesiunii globale și un nou val de aversiune la risc pe piețele financiare, care poate afecta costurile de refinanțare ale României.

05 Apr 2025 | Banii si economia

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul