top banner

Bancile nu ar trebui sa se poarte ca piratii

19 Mai 2009 | Autor: Conso

Autoritatie centrale si locale, bancile si firmele trebuie sa colaboreze pentru eficientizarea utilizarii fondurilor structurale, cred participantii la Forumul Financiar Central si Sud-Est European.
 
“Autoritatilor centrale si locale, dar si firmelor le lipseste o gandire integrata a proiectelor de implementare a fondurilor strcuturale. Bancile nu ar trebui sa se poarte ca piratii in aceasta perioada de criza, iar reprezentantii guvernului ar trebui sa inteleaga ca UE si FMI sanctioneaza Romania daca nu este in stare sa foloseasca eficient banii europeni”.  Aceasta este concluzia la care au ajuns participantii la masa rotunda care a avut loc in prima zi a forumului, se arata intr-un comunicat al organizatorilor, compania Forum Invest.
 
“Romania este o tara in care discrepantele au crescut pentru ca fondurile structurale au fost folosite pana acum pe proiectele locale si nu regionale”, a precizat ministrul pentru afaceri europene, Vasile Puscas.
 
Constantin Bostina, presedintele Asociatiei pentru Studii si Prognoze Economico-Sociale, a declarat ca autoritatile romane nu au capacitatea de a gestiona fondurile structurale. Bostina crede ca cea mai mare vina o au politicienii. “Lipseste o viziune integrata, impreuna cu mediul de afaceri si banci, care trebuie sa sustina mai serios proiectele de investitii”, afirma Bostina.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Banii si economia

Alte Articole

Rabla 2025: cu ce noutăți vine programul în acest an?

Rabla 2025: cu ce noutăți vine programul în acest an?

Înscrierea producătorilor pentru validare se desfășoară între 30 aprilie și 7 mai. Sistemul de acordare a eco-tichetelor a fost simplificat, iar valoarea pentru autovehiculele electrice a urcat la 37.000 lei.

29 Apr 2025 | Banii si economia
De ce crește prețul aurului?

De ce crește prețul aurului?

Cu o apreciere de 50% în ultimele 12 luni și o creștere de 34% de la începutul anului, aurul a intrat repede în vizorul speculatorilor.

23 Apr 2025 | Banii si economia
Trump a răsturnat masa. Ce poate urma?

Trump a răsturnat masa. Ce poate urma?

„Ziua eliberării” aduce tarife vamale mai mari decât se estima, spectrul recesiunii globale și un nou val de aversiune la risc pe piețele financiare, care poate afecta costurile de refinanțare ale României.

05 Apr 2025 | Banii si economia
Cum ne optimizăm veniturile din dobânzi și dividende în 2025

Cum ne optimizăm veniturile din dobânzi și dividende în 2025

Ajustarea scadențelor pentru a planifica în mod avantajos încasarea dobânzilor, orientarea spre acțiuni care nu plătesc dividende și vânzarea acțiunilor după datele ex-dividend sunt câteva strategii de optimizare fiscală.

20 Mar 2025 | Banii si economia

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul