Momentul actual nu este unul propice pentru vanzarea de pensii facultative, motiv pentru care Aegon va amana lansarea fondurilor de acest gen.
Aegon conditioneaza lansarea pensiilor facultative de existenta unui cadru legislativ si economic stabil. Vanzarile de pensii facultative depind foarte mult de stimulentele fiscale pentru companii si populatie, a declarat directorul pentru Europa Centrala de la Aegon, Gabor Kepecs.
Decizia guvernului actual de a ingheta contributiile la fondurile pe pensii obligatorii a transmis un mesaj negativ cu privire la instabilitatea legislativa. Din acest motiv, chiar daca deducerea fiscala a fost majorata in cazul pensiilor facultative, perceptia in randul investitorilor este ca aceasta poate fi eliminata oricand.
In contextul crizei financiare, “peste tot in lume, inclusiv in Romania, tendinta companiilor este de a reduce costurile, iar pensiile facultative pot face obiectul unor astfel de reduceri”, spune Kepecs. Majoritatea pensiilor facultative sunt suportate de angajatori, astfel ca tendinta de reducere a costurilor afecteaza vanzarile de pensii.
Evolutia randamentelor fondurilor de pensii administrate privat poate fi urmarita pe Conso in sectiunea de Comparatii
Pensii private.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News