top banner

OTP intra in joc cu trei fonduri mutuale

15 Aprilie 2008 | Autor: Alina Branescu

OTP Asset Management a intrat pe piata fondurilor mutuale cu un fond de actiuni, unul diversificat si altul monetar. Comisioanele de rascumparare practicate de administrator scad in paralel cu riscul investitiei.
 
Incepand cu aceasta luna numarul fondurilor deschise de investitii s-a marit odata cu lansarea de catre OTP Asset Management a trei fonduri mutuale: OTP AvansisRO (fond de actiuni), OTP BalansisRO (fond diversificat) si OTP ComodisRO (fond monetar). Astfel, numarul fondurilor mutuale a crescut de la 43 la 46.
 
OTP Asset Management a incercat sa multumeasca toti investitorii, indiferent de apetitul lor pentru risc. Fondurile se adreseaza persoanelor fizice si juridice, atat din Romania, cat si din strainatate.
 
Insertia initiala de capital a fost de cate 9,18 milioane lei pentru fondul de actiuni si pentru cel diversificat si inca 7,23 milioane lei pentru fondul monetar. “Aportul de capital din partea OTP Group in cele trei fonduri deschise de investitii va fi de aproximativ 7 milioane euro” a declarat Ion Mincu-Radulescu, presedinte OTP Asset Management.
 
Fondul de actiuni - OTP AvansisRO - va investi intre 60% si 95% din portofoliu in actiuni. In prezent, acesta detine active cu grad ridicat de risc in proportie de 80% din portofoliu , restul fiind plasat in depozite bancare si obligatiuni.
 
OTP BalansisRO are o strategie de risc mai moderata, deoarece si-a propus sa aloce cel mult jumatate din active in actiuni. Obiectivul fondului este sa obtina randamente peste dobanzile oferite de depozitele bancare.
 
Cel mai putin riscant este OTP ComodisRO, care va aloca 90% din bani in instrumente de pe piata monetara. Prin aceste plasamente, se incearca obtinerea unor randamente stabile si a unui grad foarte ridicat de lichiditate.
 
Comisioanele scad cu riscul
 
Comisionul de subscriere este de 3 lei pentru toate fondurile cu risc ridicat, insa acesta poate fi ocolit in cazul in care se rascumpara unitatile dintr-un fond OTP si se investeste in aceeasi zi, in altul apartinand aceluiasi administrator.
 
In ceea ce priveste comisioanele de rascumparare, ele difera de la un fond la altul. Pentru OTP AvansisRO, investitorul plateste un comision de 1,5% daca retrage unitatile inainte de implinirea a 6 luni de la subscriere. Costurile scad treptat, astfel incat daca iesirea din fond se face dupa un an si jumatate, comisionul va fi 0%.
 
Pentru OTP BalansisRo, costurile sunt mai moderate, astfel ca nivelul maxim al comisionului perceput este de 1% - daca rascumpararea se face pana in 6 luni. Dupa un an de la subscriere, nu se mai plateste nimic.
 
Fondul monetar are cea mai favorabila politica de comisioane, deoarece nu exista nici comisioane de subscriere, nici de retragere.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Noua oportunitate pentru investitiile in energie la bursa

Noua oportunitate pentru investitiile in energie la bursa

Din 22 februarie la BVB va putea fi tranzactionat al doilea instrument de acest tip listat pe piata locala, ETF Energie Patria. Din pacate, oferta vine dupa diminuarea bulei energetice si plafonarea preturilor la producatori.

23 Feb 2023 | Investitii
Averea fondurilor mutuale s-a contractat puternic in 2022

Averea fondurilor mutuale s-a contractat puternic in 2022

Fondurile de obligatiuni au avut parte de cea mai mare scadere (-36%), iar cel mai bine s-au descurcat fondurile de actiuni (-12%), intr-un an dominat de perceptia asupra riscului si corectiile pietelor. Au fost insa si performeri, fonduri care au terminat anul cu randamente pozitive, in ciuda conditiilor investitionale adverse.

24 Ian 2023 | Investitii
Creste fiscalitatea pentru veniturile din investitii

Creste fiscalitatea pentru veniturile din investitii

Din 2023 veniturile din dobanzi, dividende, speculatii cu actiuni vor fi taxate mai sever iar investitorii ar trebui sa se gandeasca de acum la strategiile optime.

05 Ian 2023 | Investitii
Anul 2022 a fost unul complicat pentru investitii. Ce va fi in 2023?

Anul 2022 a fost unul complicat pentru investitii. Ce va fi in 2023?

Inflatia, majorarea dobanzilor, razboiul din Ucraina, amenintarile de recesiune si prabusirea criptoactivelor au bulversat pietele financiare anul ce a trecut iar pierderile investitorilor au fost substantiale. Ce urmeaza?

03 Ian 2023 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul