top banner

Casa luata prin credit cu buletinul

24 Octombrie 2006 | Autor: Marius Serban

Creditul cu buletinul au fost eliminat o data cu modificarea normelor de creditare a populatiei de catre BNR. Banca centrala obliga acum creditorii sa verifice existenta veniturilor declarate pe propria raspundere de solicitanti. In alte tari, clientii pot obtine chiar si credite imobiliare, fara a fi nevoiti sa prezinte adeverinte de venit.
Desi poate parea iesit din comun, existe foarte multe exemple cand achizitionarea unei locuinte se poate face prin credit, iar banca nu solicita clientului nici un document pentru a demonstra existenta veniturilor.
Practica a aparut in anii ?80 in Statele Unite si Marea Britanie si a avut ca scop finantarea clientilor respinsi de principale banci comerciale. In general, aceste imprumuturi se adreseaza persoanelor care au dificultati in a demonostra incasarea unor venituri cu caracter permanent.
In aceasta categorie sunt cuprinse, in special, persoanele care desfasoara activitati independente si cele ale caror venituri sunt formate preponderent din comisioane si prime. In loc de a cere o documentie stufoasa, banca le solicita doar sa declare pe propria raspundere venitul anual. Bineinteles, costul unui astfel de imprumut este mai ridicat, insa accesul la finantare este simplu si rapid.
In ultimii ani, aceasta metoda de creditare s-a extins si in unele tari din Europa Centrala si de Est. De exemplu, in septembrie 2005, Raiffeisen Bank a introdus in Cehia un credit ipotecar fara a cere clientilor acte care sa dovedeasca veniturile. In schimb, este suficient ca solicitantul sa declare valorea activelor detinute si venitul disponibil. Imprumutul se acorda pe perioade de pana la 30 de ani, iar avansul minm este de 30% din valoarea locuintei.
De asemenea, Raiffeisen Bank ofera si in Bulgaria un produs similar. Banca acorda credite de nevoi personale cu ipoteca fara a solicita o dovada privind existenta veniturilor. Totodata, merita subliniat ca rata lunara la acest credit poate ajunge pana la 70% din venitul solicitantului, dublu fata de cat este pragul maxim in Romania.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Care sunt cele mai mici dobanzi din piata la credite?

Care sunt cele mai mici dobanzi din piata la credite?

Apropierea sarbatorilor de Paste, cand lumea cheltuie mai mult, si previzibila reducere a dobanzii BNR, ce stimuleaza creditele ipotecare, au reprezentat pretextul pentru a trece in revista starea dobanzilor la toate tipurile de credite.

04 Apr 2024 | Credite imobiliare
Dobânzi mai bune și un proces mai rapid pentru creditele ipotecare ING! Dobândă fixă de la 5,59% în primii 5 ani. Află condițiile!

Dobânzi mai bune și un proces mai rapid pentru creditele ipotecare ING! Dobândă fixă de la 5,59% în primii 5 ani. Află condițiile!

Să-ți cumperi o locuință este fără îndoială un pas important pentru oricine. Vestea bună este că dacă nu dispui de (toată) suma necesară și ai găsit deja locuința visurilor tale, poți aplica la creditul ipotecar ING cu dobândă fixă cuprinsă între 5.59% - 6.59% în primii 5 ani și ulterior variabilă.

12 Mar 2024 | Credite imobiliare
Batalie pe finantarea locuintelor eficiente energetic

Batalie pe finantarea locuintelor eficiente energetic

Marjele practicate de unele banci pentru creditele ipotecare verzi sunt apropiate de cele intalnite in cazul imprumuturilor cu garantie guvernamentala avand insa avantajul unei dobanzi fixe in primii ani sub IRCC.

06 Mar 2024 | Credite imobiliare
Dobanzile creditelor ipotecare bat pasul pe loc pe o piata inundata de lichiditate

Dobanzile creditelor ipotecare bat pasul pe loc pe o piata inundata de lichiditate

In conditiile in care sumele zilnice acumulate in facilitatea de depozit la BNR bat record dupa record, ROBOR la 6 luni a avut nevoie de 10 luni pentru a pierde un procent.

08 Feb 2024 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul