top banner

Titan, vedeta inceputului de an la ofertele imobiliare din Bucuresti

05 Februarie 2010 | Autor: Laura Ciocodeica

In prima luna din 2010, cele mai multe anunturi de vanzare din Bucuresti, postate pe portalul imobiliar Imopedia.ro, au in vedere apartamente din cartierul Titan. Indiferent de numarul de camere, Titanul conduce in toate topurile privind numarul de anunturi noi din Capitala, postate in luna ianuarie 2010.
Acest lucru poate fi privit din doua perspective, una de bine si una de rau. Din punctul de vedere al vanzatorilor, multi locatari vor sa scape de locuintele din acest cartier, concurenta este mare si dureaza pana reusesc sa incheie o tranzactie.
Pe de alta parte, din punctul de vedere al cumparatorilor interesati de zona Titan este o veste buna, pentru ca au de unde alege, iar oferta mare a dus si la scaderea preturilor in aceasta zona.

Cartierele cu cei mai multi vanzatori

La garsoniere, in topul numarului de anunturi pe cartiere pe primul loc se afla Titanul, cu 456 anunturi noi, la foarte mare distanta de locul doi - cartierul Dristor (de unde au fost date 121 anunturi de garsoniere) si locul trei - cartierul Militari (cu 114 anunturi). Pe locurile patru si cinci se afla cartierele Berceni si Vitan.
La apartamente de doua camere, in afara de primul loc, pastrat de cartierul Titan (cu 534 anunturi noi), ordinea pe zone se schimba: pe locul doi se afla de aceasta data cartierul Berceni (347 anunturi noi), pe locul trei cartierul Drumul Taberei (205 anunturi). Pe locurile patru si cinci se afla Militari si Dristor.
 
Topul zonelor ca numar de anunturi noi la apartamente cu trei camere seamana mai mult cu cel al apartamentelor cu 2 camere: pe locul 1 se afla cartierul Titan, pe locul doi tot cartierul Berceni, existand doar mici diferente la urmatoarele clasate Dristor, Militari si Drumul Taberei. 
Din totalul de 10.372 anunturi de apartamente din Bucuresti postate pe Imopedia.ro scoase la vanzare in perioada 1 ianuarie 2010 -1 februarie 2010 cele mai multe sunt apartamente cu 2 camere, 4.200 unitati, un numar dublu fata de garsoniere si triplu fata de apartamente de patru camere.

Diferente mari intre preturile ofertelor

Totodata, oferta mare de garsoniere a facut ca si plaja de preturi sa fie foarte mare. Cea mai ieftina garsoniera dintr-un anunt de pe portalul Imopedia.ro costa 18.000 euro, iar cea mai scumpa 90.000 euro. In cazul apartamentelor de 2 camere, cel mai mic pret scos la vanzare este de 45.000 euro in zona Titan Billa, iar cel mai mare pret de 115.000 euro in zona Titan Parc. Cel mai ieftin apartament de 3 camere listat in Titan pe Imopedia.ro este de 57.000 euro in zona Nicolae Grigorescu, la pol opus avand un pret de 150.000 euro.
 
Intr-un reportaj bazat pe prezentarea cartierelor bucurestene, semnat Imopedia.ro, agentii imobiliari sustineau ca Titan este un cartier semicentral, cochet, plin de verdeata si curat, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care este atat de cautat.
 
"Preturile sunt fata de celelalte cartiere un pic mai ridicate. Si asta deoarece cartierul Titan are foarte multe facilitati, este un cartier unde exista aproape toate mijloacele de transport in comun. Este un cartier unde se stie ca exista foarte multe parcuri. Si atunci toate acestea dau pana la urma un pret mai ridicat", este de parere Daniel Balica, director Sud Est Imobiliare.
 
In ce priveste atitudinea si cerintele cumparatorilor, agentii imobiliari spun ca exista o diferenta notabila fata de anii trecuti, in ceea ce priveste bugetele alocate achizitionarii unei locuinte sunt acum considerabil mai mici.
Majoritatea cumparatorilor aleg sa cumpere prin Prima Casa."In general, cumparatorii din Titan sunt tinerii intre 25-27 ani si 40 de ani, sunt oameni care lucreaza in general in companii, au nevoie de acces la mijloace de transport in comun, de relaxare in parcuri, chiar de o plimbare cu barca pe lac, au nevoie de supermarket-urile si de complexurile comerciale din zona", apreciaza Daniel Balica.
Laura Ciocodeica este editor la portalul imobiliar media.imopedia.ro

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Cum alegem cel mai avantajos credit ipotecar?

Cum alegem cel mai avantajos credit ipotecar?

Bancile care mai acorda credite imobiliare in euro aplica marje superioare celor in lei, astfel incat in final costurile se niveleaza, insa cei care se imprumuta in valuta ar trebui sa nu uite niciodata de riscul valutar.

19 Sep 2024 | Credite imobiliare
Refinantare fara costuri pentru creditele ipotecare pe model baltic

Refinantare fara costuri pentru creditele ipotecare pe model baltic

Autoritatile de reglementare din Lituania au in vedere facilitarea refinantarilor pentru creditele ipotecare prin eliminarea costurilor pentru debitori, o initiativa de care sunt atrase de asemenea Estonia si Letonia. Conso.ro a consultat propunerea si o prezinta, in exclusivitate, in atentia decidentilor din Romania.

02 Iul 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (III)

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (III)

Conso a cerut mai multor banci de top de pe piata locala sa calculeze cat s-ar fi economisit in 2 ani prin migrarea de la ROBOR la IRCC pentru un credit de 500.000 lei pe 30 de ani. Dupa raspunsurile ING Bank, Exim Banca Romaneasca si Raiffeisen Bank publicate anterior, acum trecem in revista exemplul oferit de BCR.

05 Iun 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (II)

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (II)

Conso a cerut mai multor banci de top de pe piata locala sa calculeze cat s-ar fi economisit in 2 ani prin migrarea de la ROBOR la IRCC pentru un credit de 500.000 lei pe 30 de ani. Dupa raspunsul ING Bank publicat anterior, acum trecem in revista exemplele oferite de Exim Banca Romaneasca si Raiffeisen Bank.

04 Iun 2024 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul