Denumit Raiffeisen Acumulare, fondul are ca principal obiectiv cresterea pe termen lung a capitalului investit, prin administrarea sumelor atrase in conditii de risc mediu. Este cel de-al saselea fond cu acest grad de risc, AZT Vivace si BCR Prudent ramanand singurele cu grad ridicat si respectiv scazut de risc.
Strategia de investire presupune atat diversificarea riscului, cat si mentinerea unui randament ridicat. In acest sens, administratorul va plasa pana la 25% in actiuni, aproximativ 60% in titluri de stat si maxim 10% in obligatiuni tranzactionate la bursa.
Comisioanele de contributie sunt precizate in actul individual de aderare la fond, suma minima ce trebuie platita pe luna fiind de 45 lei. Nivelul minim al contributiei in cazul Raiffeisen Acumulare se afla undeva la mijloc in comparatie cu restul pietei. Fondul care impune cea mai redusa contributie este OTP Strateg (15 lei), iar cea mai mare – la Aviva Pensia Mea (60 lei).
Pentru a atrage cati mai multi participanti, presedintele societatii de administrare, Mihail Ion, mizeaza atat pe experienta dobandita in urma administrarii celor patru fonduri mutuale, cat si pe cea a grupului Raiffeisen pe pietele internationale.
Pensia facultativa asigura un trai decent
„In conditiile in care pensia publica actuala reprezinta in prezent cel mult 40% din salariul mediu pe economie, iar contributia la pensia privata obligatorie va fi in timp de maximum 6% din salariu brut, participarea la sistemul de pensii facultative reprezinta calea prin care se poate asigura un trai decent dupa pensionare”, afirma vicepresedintele Raiffeisen Asset Management, Felicia Popovici.
Ea sustine demersul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private de a mari deductibilitatea fiscala a contributiilor la fondurile de pensii private, precizand in acelasi timp ca Raiffeisen Asset Management va sprijini initiativa acesteia, scopul fiind sporirea atractivitatii si importantei acestui tip de pensii in randul participantilor.
Un proiect sustinut de
Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare
Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau
Sfaturi financiare pentru consumatori
Mai mult
Conferinta de presa organizata de APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania) cu ocazia comunicarii rezultatelor fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) si private facultative (pilonul III) a facut bilantul rezultatelor inregistrate in 2020.
27 Ianuarie 2021 | Fonduri de pensii
Pentru multi participanti la sistemul de pensii private, activul personal net a revenit la valori apropiate de cele din februarie, o evolutie la care au pus umarul si noile contributii colectate intre martie si mai.
10 Iunie 2020 | Fonduri de pensii
Sistemul de pensii obligatorii administrate privat, Pilonul II, a suferit numeroase modificari. Insa, poate cea mai importanta, a intervenit la inceputul lui 2019, cand Legea de functionare a fost modificata astfel incat participantii sa se poata transfera, la cerere, la sistemul public in anumite conditii. Care sunt riscurile acestei optiuni?
17 Ianuarie 2019 | Fonduri de pensii
Suspendarea contributiilor la Pilonul II de pensii, pentru doar 6 luni, ar insemna 3,6 miliarde de lei mai putin in conturile celor 7 milioane de participanti, fara sa se ia in calcul si efectul de multiplicare. Pana in prezent, un participant cu salariul mediu care a intrat in sistem in 2008 are in cont 11.000 de lei.
24 Mai 2018 | Fonduri de pensii
In sistemul pensiilor publice, salariatii actuali platesc contributii cu care statul achita veniturile pensionarilor din prezent. In sistemul privat, insa, fiecare aduna bani pentru a-si asigura propia pensie.Totul despre cum functioneaza pensiile private, cum se platesc contributiile, cati bani se acumuleaza la fondul de pensii si alte intrebari i
Pentru a beneficia de o pensie facultativa, o persoana trebuie sa adere la un fond de pensii facultative. Clientul plateste contributii lunare iar nivelul pensiei va depinde de suma acumulata. Cum se alege fondul de pensii si ce tip de fond de pensii este potrivit, cum functioneaza deducerea fiscala in Ghidul Pensii Facultative.