In tarile unde tinerii isi gasesc mai greu joburi permanente, ei isi indreapta atentia spre locurile de munca temporare.
In UE, 4 din 10 tineri angajati cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani aveau un contract part-time. Motivele principale care stau la baza acestui fapt sunt nevoia de experienta in munca si lipsa oportunitatilor de angajare permanenta.
Conform raportului Eurostat, joburile temporare sunt apreciate cel mai mult in Spania, Polonia si Portugalia, unde peste 60% din tinerii angajati aveau contracte temporare de munca.
Romania este una din tarile cu un nivel scazut al numarului de angajati cu contract temporar de munca – doar 4,3% din tinerii cu un loc de munca. Acest lucru se explica prin faptul ca ei gasesc mai usor joburi permanente.
Un proiect sustinut de
Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare
Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau
Sfaturi financiare pentru consumatori
Mai mult
Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.
18 Ianuarie 2021 | Banii si economia
Riscurile pe care s-au focalizat investitorii in acest an se vor estompa in 2021, iar banii speculativi ar putea invada pietele de actiuni incurajati de exuberanta consumatorilor si dobanzile minuscule.
21 Decembrie 2020 | Banii si economia
Cu un buget dublu fata de anul trecut, programul din 2020 ofera in premiera vouchere pentru produsele de baza in scoala online precum laptopurile si tabletele.
15 Decembrie 2020 | Banii si economia
Isi imagineaza cineva ca tot cashul ce umbla hai-hui prin lume se va buluci in final pe cryptomonede iar bancile centrale se vor multumi sa bata din buze?
16 Noiembrie 2020 | Banii si economia