top banner

Victor Ponta reia strategia din toamna si solicita din nou retragerea unui proiect de ordonanta

28 Februarie 2013 | Autor: Conso

Premierul Victor Ponta a dispus retragerea proiectului de ordonanta ce prevede disponibilizari in 16 companii de stat. Ultima oara cand Ponta a procedat similar, impozitele au urcat cu 16%.
Primul ministru i-a cerut ministrului Economiei, Varujan Vosganian, sa retraga un proiect de ordonanta de pe site-ul ministerului si sa identifice persoanele care au avansat acest subiect fara aprobarea guvenului.
Este vorba despre un proiect prin care la 16 companii de stat in domeniul energiei urmau sa aiba loc disponibilizari si care a starnit un val intreg de dezbateri.
In nota de fundamentare se arata: "fiecare operator economic va intocmi un program de restructurare prin care va stabili numarul de salariati ce urmeaza a fi disponibilizati in perioada 2013-2018 si care vor beneficia de prevederile Ordonantei de urgenta privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective".
“Proiectul afisat pe site-ul Ministerului Economiei nu a fost prezentat Guvernului Romaniei si nu este sustinut de acesta”, se precizeaza intr-o comunicare oficiala a guvenului.
Nu este prima oara cand premierul Ponta solicita ministrilor sa retraga diverse proiecte de acte normative de pe site, pe motiv ca nu au sustinerea guvernului, doar pentru ca mai apoi sa le adopte.
Spre exemplu, in toamna, inainte de campania electorala, premierul a cerut retragerea ordonantei de urgenta ce presupunea majorarea impozitelor si taxelor locale cu 16%. Motivul a fost la momentul respectiv tot lipsa de consultari cu guvernul.
In final insa, majorarea taxelor cu 16% s-a produs, iar amanarile si inconsecventa cu care s-au succedat actele normative si declaratiile oficialilor intr-un timp foarte scurt nu a facut altceva decat sa creeze confuzie in randul contribubililor.
Mai mult, in unele cazuri, cei care platisera impozitul nemajorat, conform instiintarilor primite prin posta, au fost rechemati pentru a achita si diferenta.
Ramane de vazut daca si proiectul privind “protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective”, va urma acelasi traseu si va fi in final adoptata de guvern.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Banii si economia

Alte Articole

Energia sufla temporar in panzele dezinflatiei

Energia sufla temporar in panzele dezinflatiei

Dupa isteria din august 2022, cand megawatul se tranzactiona pe piata zilei urmatoare la aproape 3.500 lei, romanii au avut surpriza recent sa se reintalneasca cu preturile negative la energia electrica.

18 Apr 2024 | Banii si economia
Ce este si cum opereaza serviciul de afisare a numelui beneficiarului

Ce este si cum opereaza serviciul de afisare a numelui beneficiarului

In momentul introducerii unui cod IBAN pentru efectuarea unei plati, clientii bancilor care au aderat la aplicatia SANB pot vedea partial si numele beneficiarului fondurilor, fiind eliminate astfel multe dintre confuziile involuntare sau premeditate.

11 Apr 2024 | Banii si economia
Atentie la timpii morti in perioadele de subscriere a titlurilor de stat!

Atentie la timpii morti in perioadele de subscriere a titlurilor de stat!

Achizitionarea titlurilor de stat din emisiunile Tezaur sau Fidelis poate fi optimizata, astfel incat banii sa produca cat mai repede alti bani, in caz contrar investitorii pot pierde echivalentul a peste o luna din dobanda.

26 Mar 2024 | Banii si economia
Rabla 2024: buget majorat, prime de casare mai mici pentru “electrice”

Rabla 2024: buget majorat, prime de casare mai mici pentru “electrice”

Editia cu numarul 20 a programului Rabla vine cu un buget mai mic pentru sectiunea Rabla Clasic si cu buget majorat, dar cu prime de casare mai mici pentru Rabla Plus.

21 Mar 2024 | Banii si economia

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul