Programele de educatie financiara incep sa puna accentul si pe partea practica

Proiectul BaniIQ, conceput de Visa, va continua si in 2013 si se va axa nu doar pe sfaturi si prezentari de produse dar si pe explicarea modului practic in care trebuie luata o decizie financiara.

“Vrem sa punem accent pe practicalitate, spre exemplu modul in care se pot compara produsele. Majoritatea covarsitoare isi iau informatiile din auzite, de la rude sau prieteni, nu din surse directe. De asemenea, un alt subiect de interes, sunt cumparaturile pe internet”, a precizat Catalin Cretu, country manager pentru Romania la Visa Europe.

Astfel, se doreste ca atunci cand cineva ajunge in fata ofiterului bancar sa stie exact ce intrebari sa puna, la ce sa fie atent si cum sa compare ofertele diferitelor institutii, pentru a obtine un produs avantajos.
Proiectul este sprijinit de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) si de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii.


“Trebuie sa cunoastem legea, sa luam o decizie in deplina cunostinta de cauza”, a precizat Mihail Meiu, director in cadrul ANPC.

In 2013, proiectul BaniIQ se va derula pe parcursul intregului an, dupa ce in 2012 a fost lansat proiectul pilot, din mai pana in luna septembrie.

Proiectula constat in realizarea de cursuri privind finantele personale in licee si universitati, urmand ca apoi tinerii sa disemineza informatia si catre cercul lor personal.

In total, de proiect au beneficiat aproximativ 55.000 de persoane, cu varsta intre 18 si 45 de ani, din 64 de orase ale tarii. Proiectul a beneficiat si de 100 de profesori implicati carora li s-au alaturat voluntari din mediul bancar.

Cursurile au fost transpuse in clipuri online, care pot fi vizualizate fie pe YouTube fie pe pagina dedicata proiectului.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor
Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor

Cu o contributie neasteptata in inflatie, pretul energiei electrice poate amana reducerea dobanzii de politica monetara a BNR, fapt ce se va reflecta in pretul creditelor.

22 Martie 2021 | Banii si economia

15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus