Programele de educatie financiara incep sa puna accentul si pe partea practica

Proiectul BaniIQ, conceput de Visa, va continua si in 2013 si se va axa nu doar pe sfaturi si prezentari de produse dar si pe explicarea modului practic in care trebuie luata o decizie financiara.

“Vrem sa punem accent pe practicalitate, spre exemplu modul in care se pot compara produsele. Majoritatea covarsitoare isi iau informatiile din auzite, de la rude sau prieteni, nu din surse directe. De asemenea, un alt subiect de interes, sunt cumparaturile pe internet”, a precizat Catalin Cretu, country manager pentru Romania la Visa Europe.

Astfel, se doreste ca atunci cand cineva ajunge in fata ofiterului bancar sa stie exact ce intrebari sa puna, la ce sa fie atent si cum sa compare ofertele diferitelor institutii, pentru a obtine un produs avantajos.
Proiectul este sprijinit de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) si de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii.


“Trebuie sa cunoastem legea, sa luam o decizie in deplina cunostinta de cauza”, a precizat Mihail Meiu, director in cadrul ANPC.

In 2013, proiectul BaniIQ se va derula pe parcursul intregului an, dupa ce in 2012 a fost lansat proiectul pilot, din mai pana in luna septembrie.

Proiectula constat in realizarea de cursuri privind finantele personale in licee si universitati, urmand ca apoi tinerii sa disemineza informatia si catre cercul lor personal.

In total, de proiect au beneficiat aproximativ 55.000 de persoane, cu varsta intre 18 si 45 de ani, din 64 de orase ale tarii. Proiectul a beneficiat si de 100 de profesori implicati carora li s-au alaturat voluntari din mediul bancar.

Cursurile au fost transpuse in clipuri online, care pot fi vizualizate fie pe YouTube fie pe pagina dedicata proiectului.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara
Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara

Cresterea gradului de indatorare publica, dificultatile cu care s-au confruntat companiile locale, reducerea remitentelor n-au cantarit prea mult in cosul valutar, iar leul a ramas relativ stabil fata de principalele valute si monede regionale.

10 Iunie 2021 | Banii si economia

Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?
Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?

Cresterea inflatiei peste pragul de 3% a avut mai multi vectori de forta, pe langa energie electrica si combustibili o contributie importanta venind din partea ingrijirilor medicale, tutunului, mai multor produse alimentare, etc.

7 Iunie 2021 | Banii si economia

Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung
Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung

Noile emisiuni de titluri de stat pentru populatie din programul Tezaur, vandute prin Trezorerii si Posta, nu mai includ din aceasta luna scadenta la 5 ani.

6 Mai 2021 | Banii si economia

Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus