top banner

Programele de educatie financiara incep sa puna accentul si pe partea practica

16 Octombrie 2012 | Autor: Conso

Proiectul BaniIQ, conceput de Visa, va continua si in 2013 si se va axa nu doar pe sfaturi si prezentari de produse dar si pe explicarea modului practic in care trebuie luata o decizie financiara.
“Vrem sa punem accent pe practicalitate, spre exemplu modul in care se pot compara produsele. Majoritatea covarsitoare isi iau informatiile din auzite, de la rude sau prieteni, nu din surse directe. De asemenea, un alt subiect de interes, sunt cumparaturile pe internet”, a precizat Catalin Cretu, country manager pentru Romania la Visa Europe.
Astfel, se doreste ca atunci cand cineva ajunge in fata ofiterului bancar sa stie exact ce intrebari sa puna, la ce sa fie atent si cum sa compare ofertele diferitelor institutii, pentru a obtine un produs avantajos.
Proiectul este sprijinit de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) si de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii.
“Trebuie sa cunoastem legea, sa luam o decizie in deplina cunostinta de cauza”, a precizat Mihail Meiu, director in cadrul ANPC.
In 2013, proiectul BaniIQ se va derula pe parcursul intregului an, dupa ce in 2012 a fost lansat proiectul pilot, din mai pana in luna septembrie.
Proiectula constat in realizarea de cursuri privind finantele personale in licee si universitati, urmand ca apoi tinerii sa disemineza informatia si catre cercul lor personal.
In total, de proiect au beneficiat aproximativ 55.000 de persoane, cu varsta intre 18 si 45 de ani, din 64 de orase ale tarii. Proiectul a beneficiat si de 100 de profesori implicati carora li s-au alaturat voluntari din mediul bancar.
Cursurile au fost transpuse in clipuri online, care pot fi vizualizate fie pe YouTube fie pe pagina dedicata proiectului.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Banii si economia

Alte Articole

Urmeaza un nou puseu inflationist? Atentie la dobanzi!

Urmeaza un nou puseu inflationist? Atentie la dobanzi!

Scoaterea majoritatii firmelor medii de sub plafonul de pret la energia electrica poate determina noi scumpiri in economie, pe masura cresterii costurilor de productie, iar majorarea inflatiei se poate reflecta in dobanzi mai mari la credite si depozite.

28 Sep 2022 | Banii si economia
Inflatia revine pe crestere in august, scaderea dobanzilor se poate amana

Inflatia revine pe crestere in august, scaderea dobanzilor se poate amana

Dupa un mic pas inapoi in iulie, inflatia a continuat sa creasca in august spre dezamagirea debitorilor si bucuria celor cu economii ce pot fi plasate in depozite sau titluri de stat.

12 Sep 2022 | Banii si economia
Euro cade rapus în lupta BNR cu inflatia. Pana cand?

Euro cade rapus în lupta BNR cu inflatia. Pana cand?

Leul a ajuns campion regional fata de euro, in ciuda celei mai mici dobanzi de politica monetara si a unor rezerve valutare ale Romaniei sub medie. Aprecierea din ultima perioada a fost insa urmata de o depreciere brusca in ultima sedinta valutara. Incotro se indreapta cursul de schimb?

08 Sep 2022 | Banii si economia
Leul a incremenit in proiect. Pana cand?

Leul a incremenit in proiect. Pana cand?

In ciuda turbulentelor din pietele externe si fluctuatiilor dintre cerere si oferta in cea interna, cursul euro-leu a ramas aproape neclintit in ultimele 12 luni, spre deosebire de celelalte valute regionale.

09 Iun 2022 | Banii si economia

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul