top banner

Numarul insolventelor s-a injumatatit in ianuarie, la 930 de dosare

03 Martie 2015 | Autor: Conso

Numarul firmelor care au intrat in insolventa in luna ianuarie s-a redus la jumatate fata de prima luna a anului trecut, la 930 de dosare, de la 2.054, insa in aceeasi perioada s-au inmatriculat peste 8.500 de firme noi, tot in scadere, insa doar cu 0,16%.
In prima luna a acestui an s-au inregistrat in Bucuresti cele mai multe intrari in incapacitate de plata, aproape un sfert din total, respective 220 de firme, potrivit Oficiului National al Registrului Comertului. Capitala este urmata de Constanta (58) si Bihor (48), in timp ce in Giurgiu (3), Bistrita Nasaud (4) si Neamt (4%) au fost cele mai putine firme care au ajuns in situatia de a nu-si putea plati datoriile.
In perioada mentionata, in toate judetele a fost consemnata o scadere a insolventelor, cu exceptia Bacaului, unde au crescut cu peste 100%, la 41 de firme, si judetului Constanta, cu 16%, la 58 de firme. Scaderile variaza de la 90,24% in Bistrita-Nasaud la 6% in Maramures.
Structura pe domenii de activitate arata o mentinere in topul insolventelor a firmelor din comert (350), constructii (132) si industria prelucratoare (100).
De asemenea, in perioada analizata au fost radiate aproape 6.500 de firme, cu 10% mai putine decat in ianuarie 2014, in timp ce 1.611 firme au fost suspendate, in scadere cu 22,6%.
Si inmatricularile de noi firme au scazut, insa cu un ritm mult mai redus, de 0,16%, la 8.501 de societati. Cele mai multe firme infiintate au ca obiect de activitate comertul (2.486), activitati profesionale, stiintifice si tehnice (906) si constructii (802).

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Banii si economia

Alte Articole

Cum ne optimizăm veniturile din dobânzi și dividende în 2025

Cum ne optimizăm veniturile din dobânzi și dividende în 2025

Ajustarea scadențelor pentru a planifica în mod avantajos încasarea dobânzilor, orientarea spre acțiuni care nu plătesc dividende și vânzarea acțiunilor după datele ex-dividend sunt câteva strategii de optimizare fiscală.

20 Mar 2025 | Banii si economia
Războiul tarifelor vamale poate duce la recesiune

Războiul tarifelor vamale poate duce la recesiune

Penalizarea importurilor pentru a-ți reface producția internă vine cu victime colaterale: consumatorii și micile afaceri locale.

12 Mar 2025 | Banii si economia
Meme coin-urile, o joacă pentru președinți

Meme coin-urile, o joacă pentru președinți

După lansarea unei criptomonede Trump în preajma inaugurării președintelui american, avem o nouă criptomonedă care topește banii entuziaștilor la câteva ore după lansare, promovată de președintele Milei.

17 Feb 2025 | Banii si economia
Fraude informatice noi pe tipare vechi

Fraude informatice noi pe tipare vechi

Metodele infractorilor cibernetici s-au diversificat, dar carligele de „pescuit” victimele raman relativ aceleasi: „da-mi datele cardului tau”, „ai un cunoscut in primejdie”, „ai castigat un mare premiu”, „voteaza castigatorul concursului”.

20 Ian 2025 | Banii si economia

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul