Astfel, indicatorul conditiilor curente a urcat cu 2,8 puncte fata de valoarea inregistrata in exercitiul anterior, la 67,5 puncte.
"Indicatorul anticipatiilor a scazut cu 10,7 puncte, la valoarea de 72,6. In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, valorile mediane ale anticipatiilor pentru cele doua orizonturi de timp avute in vedere au consemnat un curs anticipat de 4,45 lei/euro pentru ambele orizonturi (6 luni si 12 luni, n.r.); valori similare cu cele inregistrate in exercitiul anterior. Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni (iunie 2016/iunie 2015) a inregistrat o valoare mediana de 1,38%", se mentioneaza in comunicatul CFA Romania.
Potrivit sondajului, 55,2% dintre analistii financiari se asteapta la cresteri ale veniturilor personale in economie in urmatoarele 12 luni, in timp ce doar 3,4% anticipeaza scaderea acestora. Restul, de 41,4% dintre respondenti considera ca veniturile vor stagna in acest interval.
Distribuie articolul
Deteriorarea unor indicatori economici care afecteaza direct populatia, cum sunt cursul de schimb si indicele ROBOR, a incins spiritele intre economisti si politicieni. In timp ce primii spun ca aceste evolutii sunt consecintele unor politici iresponsabile, cei din urma acuza in principal BNR ca nu intervine pentru a stabiliza situatia.
Citeste mai multInceputul anului universitar creste chiriile la garsonierele si apartamentele din cartiere. In ultima luna, proprietarii au afisat tarife mai mari decat in urma cu un an la locuintele de suprafata mica, cu pana la 10%, in medie. In ce zone sunt cele mai bune oferte? Pentru studenti, tarifele cresc.
Citeste mai multCresterea dobanzilor si deprecierea leului determina cresterea costului de finantare. Acesta este principalul risc la adresa stabilitatii financiare din Romania si in crestere. In schimb, riscul provenind din cresterea accelerata a creditarii populatiei este in scadere, de la ridicat la moderat.
Citeste mai multBanca Nationala a Romaniei (BNR) a mentinut dobanda de politica monetara la 2,5% pe an, in ciuda asteptarilor analistilor. Acestia din urma considerau potrivita o majorare cu 0,25 puncte procentuale, din cauza presiunilor inflationiste. Ce argumente are conducerea BNR?
Citeste mai mult