top banner

Guvernul pregateste lista neagra a beneficiarilor de plati directe

05 Martie 2015 | Autor: Conso

Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care clarifica termenul de fermier activ pentru a stabili cu exactitate cine are sau nu dreptul de a beneficia de subventii agricole, astfel incat sa nu mai fie acordate subventii pentru pajistile din proprietatea aeroporturilor, sau pentru terenuri de sport.
"S-a intocmit o lista neagra a celor care nu trebuie sa mai beneficieze de platile directe in agricultura. Am avut si in Romania exemple destul de rasunatoare: aeroporturi care au primit subventii pentru pajistile pe care le au in proprietate. Odata cu introducerea definitiei fermierului activ si a listei negre valabile la nivel european, dar care poate fi completata cu legislatia nationala, aceste categorii nu mai pot beneficia", a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
Potrivit acestuia, este vorba despre "cei care gestioneaza aeroporturi, servicii de transport feroviar, servicii de alimentare cu apa, servicii imobiliare, terenuri permanente de sport si destinate activitatilor de recreere sau alte intreprinderi cu activitati neagricole similare, companii de constructii, Regia Nationala a Padurilor, administratori privati de paduri, penitenciare, unitati administrativ-teritoriale".
Daniel Constantin a aratat ca aceste categorii nu vor fi considerate fermieri activi decat daca in perioada imediat urmatoare, dupa depunerea cererii de plata, "fac dovada ca activitatea agricola pe care o desfasoara este importanta atat din punct de vedere al platilor directe din veniturile obtinute de acea societate, cat si din punct de vedere al ponderii veniturilor activitatilor agricole din veniturile totale anuale".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Banii si economia

Alte Articole

Cum se muta datoria publica din banci spre populatie

Cum se muta datoria publica din banci spre populatie

Mentinerea dobanzilor la titlurile de stat peste oferta bancilor la depozitele la termen si avantajele fiscale aferente au facut ca populatia sa detina 10% din datoria publica emisa in acest an.

17 Iul 2024 | Banii si economia
Starea economiei aminteste tot mai mult de situatia din 2009

Starea economiei aminteste tot mai mult de situatia din 2009

Pentru fiecare 100 de lei colectati de stat, cheltuielile bugetare sunt de 118 lei, iar ponderea cheltuielilor cu dobanzile la datoria publica a depasit 5%.

25 Iun 2024 | Banii si economia
Euro se apropie de 5,4 lei in facturile de telefonie ale romanilor

Euro se apropie de 5,4 lei in facturile de telefonie ale romanilor

Dintre cei 4 mari operatori telecom activi in Romania care folosesc tarifarea in euro, unul singur isi factureaza clientii la cursul BNR, iar ceilalti aleg sa foloseasca diferite combinatii ale cotatiilor bancilor la vanzarea de euro, dupa cum li se pare mai avantajos.

20 Iun 2024 | Banii si economia
Energia sufla temporar in panzele dezinflatiei

Energia sufla temporar in panzele dezinflatiei

Dupa isteria din august 2022, cand megawatul se tranzactiona pe piata zilei urmatoare la aproape 3.500 lei, romanii au avut surpriza recent sa se reintalneasca cu preturile negative la energia electrica.

18 Apr 2024 | Banii si economia

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul