top banner

Declaratie unica pentru contributiile sociale si impozitul pe venit

10 Ianuarie 2011 | Autor: Conso

Incepand din 2011, angajatorii vor depune o singura declaratie pentru contributiile sociale si impozitul pe venit. Declaratia unica inlocuieste cele cinci declaratii care erau obligatorii pana acum.
Declaratia unica inlocuieste cele doua declaratii care se depuneau lunar la unitatile Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), precum si declaratiile depuse la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), Casa Nationala de Pensii si Asigurari Sociale (CNPAS) si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).
Declaratia unica se va depune lunar, pana la data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care se face raportarea. In consecinta, primul termen de depunere este 25 februarie, pentru veniturile aferente lunii ianuarie.
Declaratia se depune sub forma unui fisier PDF la care se ataseaza fisierul XML cu datele necesare. Depunerea online se face insa doar pe baza unui certificat electronic, eliberat conform legislatiei in vigoare si al carui cost anual se ridica in prezent la aproximativ 50 de euro.
Cei care nu detin un astfel de certificat se pot prezenta la ghiseele Administratiei Financiare de care apartin cu documentele in format electronic, stocate pe un CD. Aceasta alternativa nu va fi insa disponibila decat pana la data de 1 iulie 2011.
Reprezentantii Ministerului Finantelor Pulbice si cei ai ANAF sfatuiesc contribuabilii sa depuna inca de la inceput declaratia online, pe portalul e-Romania, pentru a evita aglomeratia. Totusi, avand in vedere ca este posibil ca destul de multi contribuabili sa opteze in prima faza pentru prezentarea la ghiseu, autoritatile vor acredita si alte institutii pentru primirea, inregistrarea si validarea declaratiilor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Banii si economia

Alte Articole

Energia sufla temporar in panzele dezinflatiei

Energia sufla temporar in panzele dezinflatiei

Dupa isteria din august 2022, cand megawatul se tranzactiona pe piata zilei urmatoare la aproape 3.500 lei, romanii au avut surpriza recent sa se reintalneasca cu preturile negative la energia electrica.

18 Apr 2024 | Banii si economia
Ce este si cum opereaza serviciul de afisare a numelui beneficiarului

Ce este si cum opereaza serviciul de afisare a numelui beneficiarului

In momentul introducerii unui cod IBAN pentru efectuarea unei plati, clientii bancilor care au aderat la aplicatia SANB pot vedea partial si numele beneficiarului fondurilor, fiind eliminate astfel multe dintre confuziile involuntare sau premeditate.

11 Apr 2024 | Banii si economia
Atentie la timpii morti in perioadele de subscriere a titlurilor de stat!

Atentie la timpii morti in perioadele de subscriere a titlurilor de stat!

Achizitionarea titlurilor de stat din emisiunile Tezaur sau Fidelis poate fi optimizata, astfel incat banii sa produca cat mai repede alti bani, in caz contrar investitorii pot pierde echivalentul a peste o luna din dobanda.

26 Mar 2024 | Banii si economia
Rabla 2024: buget majorat, prime de casare mai mici pentru “electrice”

Rabla 2024: buget majorat, prime de casare mai mici pentru “electrice”

Editia cu numarul 20 a programului Rabla vine cu un buget mai mic pentru sectiunea Rabla Clasic si cu buget majorat, dar cu prime de casare mai mici pentru Rabla Plus.

21 Mar 2024 | Banii si economia

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul