top banner

Consultari in beneficiul consumatorilor, in absenta lor

14 August 2015 | Autor: Conso

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a avut prima runda de consultari cu asociatiile din domeniul bancar si al asigurarilor pentru a discuta pe marginea unor masuri legislative ”in beneficiul dezvoltarii pietelor si al consumatorilor de produse si servicii financiare”. Insa nicio asociatie de consumatori nu a participat la intalnire.
La consultari au fost invitati doar reprezentantii Consiliului Patronatelor Bancare din Romania (CPBR), Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si ai Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).
Subiectele dezbatute au fost legate de modificarea Normei 7/2013 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva dezastrelor, interpretarea unei prevederi din noua lege a Fondului de Garantare a Asiguratilor, precum si explorarea posibilitatilor de crestere a implicarii bancilor in distributia produselor de asigurare.
”ASF are intreaga disponibilitate de a-si folosi competentele de sustinere a business-ului din sectorul financiar prin imbunatatirea legislatiei secundare, cu accent pe clarificarea posibilelor interpretari, dar si de a promova, la nevoie, initiative de modificare a legislatiei de baza in beneficiul dezvoltarii pietelor si al consumatorilor de produse si servicii financiare”, a declarat presedintele ASF, Misu Negritoiu.
Mai mult, ASF sustine ca isi propune sa dezvolte un mecanism extins de consultare a partilor vizate de legislatia privind sectorul financiar nebancar si in acelasi timp sa incurajeze un dialog constant intre bancheri si asiguratori care sa conduca la intarirea colaborarii comerciale si la ”impartirea echitabila a costurilor pentru cresterea calitatii serviciilor oferite clientilor, in conditii de transparenta”
Potrivit comunicatului, discutiile dintre ASF si reprezentantii industriei bancare si de asigurari au subliniat si ”necesitatea gasirii unor solutii care sa se sprijine pe cele mai bune practici din domeniu si care sa raspunda in mod autentic necesitatilor consumatorului de servicii financiare. In perioada imediat urmatoare vor avea loc intalniri la nivel de experti pentru clarificari si pentru identificarea celor mai potrivite abordari. S-a convenit, de asemenea,  asupra necesitatii instituirii unui dialog periodic intre reprezentantii industriei bancare, ai industriei de asigurari si ai ASF”.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Banii si economia

Alte Articole

Rabla 2025: cu ce noutăți vine programul în acest an?

Rabla 2025: cu ce noutăți vine programul în acest an?

Înscrierea producătorilor pentru validare se desfășoară între 30 aprilie și 7 mai. Sistemul de acordare a eco-tichetelor a fost simplificat, iar valoarea pentru autovehiculele electrice a urcat la 37.000 lei.

29 Apr 2025 | Banii si economia
De ce crește prețul aurului?

De ce crește prețul aurului?

Cu o apreciere de 50% în ultimele 12 luni și o creștere de 34% de la începutul anului, aurul a intrat repede în vizorul speculatorilor.

23 Apr 2025 | Banii si economia
Trump a răsturnat masa. Ce poate urma?

Trump a răsturnat masa. Ce poate urma?

„Ziua eliberării” aduce tarife vamale mai mari decât se estima, spectrul recesiunii globale și un nou val de aversiune la risc pe piețele financiare, care poate afecta costurile de refinanțare ale României.

05 Apr 2025 | Banii si economia
Cum ne optimizăm veniturile din dobânzi și dividende în 2025

Cum ne optimizăm veniturile din dobânzi și dividende în 2025

Ajustarea scadențelor pentru a planifica în mod avantajos încasarea dobânzilor, orientarea spre acțiuni care nu plătesc dividende și vânzarea acțiunilor după datele ex-dividend sunt câteva strategii de optimizare fiscală.

20 Mar 2025 | Banii si economia

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul