top banner

Comisia Europeana este ingrijorata de situatia din Romania

06 Iulie 2012 | Autor: Conso

Comisia Europeana si-a aratat ingrijorarea privind situatia politica din Romania, in special zona actiunilor care par sa reduca puterile institutiilor independente, se arata intr-un comunicat oficial.
Dupa ce presa straina a relatat pe larg situatia aparuita in Romania odata cu preluarea puterii de catre USL iar o parte dintre europarlamentari au criticat schimbarile aduse de noul guvern, acum Comisia Europeana a transmis un comunicat oficial prin care isi arata ingrijorarea privind independenta anumitor institutii, precum Curtea Constitutionala.
"Legea de drept, procedurile democratice si independenta justitiei sunt piloni ai democratiei europene si sunt indispensabile pentru stabilirea de relatii de incredere in cadrul Uniunii Europene. Politicile si actiunile guvernamentale trebuie sa respecte aceste principii si valori”, se precizeaza in comunicat.
Comisia deja verifica anumite reforme si masuri anticoruptie in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare si este pe punctul de a finaliza un raport ce sumarizeaza 5 ani de munca a statului roman pe aceste subiecte. Progresul facut si munca depusa in acesti ani ar putea fi periclitate de modificarile recente.
Presedinte Comisiei Europene a avut o discutie cu primul ministru si si-a exprimat ingrijorarile. Victor Ponta va face o vizita la Bruxelles joia viitoare pentru a se intalni cu presedintele Jose Manuel Barroso pentru a discuta aceste puncte. Intre timp, Comisia continua sa analizeze situatia si sa mentina dialogul cu autoritatile romane.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Banii si economia

Alte Articole

Cum se muta datoria publica din banci spre populatie

Cum se muta datoria publica din banci spre populatie

Mentinerea dobanzilor la titlurile de stat peste oferta bancilor la depozitele la termen si avantajele fiscale aferente au facut ca populatia sa detina 10% din datoria publica emisa in acest an.

17 Iul 2024 | Banii si economia
Starea economiei aminteste tot mai mult de situatia din 2009

Starea economiei aminteste tot mai mult de situatia din 2009

Pentru fiecare 100 de lei colectati de stat, cheltuielile bugetare sunt de 118 lei, iar ponderea cheltuielilor cu dobanzile la datoria publica a depasit 5%.

25 Iun 2024 | Banii si economia
Euro se apropie de 5,4 lei in facturile de telefonie ale romanilor

Euro se apropie de 5,4 lei in facturile de telefonie ale romanilor

Dintre cei 4 mari operatori telecom activi in Romania care folosesc tarifarea in euro, unul singur isi factureaza clientii la cursul BNR, iar ceilalti aleg sa foloseasca diferite combinatii ale cotatiilor bancilor la vanzarea de euro, dupa cum li se pare mai avantajos.

20 Iun 2024 | Banii si economia
Energia sufla temporar in panzele dezinflatiei

Energia sufla temporar in panzele dezinflatiei

Dupa isteria din august 2022, cand megawatul se tranzactiona pe piata zilei urmatoare la aproape 3.500 lei, romanii au avut surpriza recent sa se reintalneasca cu preturile negative la energia electrica.

18 Apr 2024 | Banii si economia

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul