top banner

Comisia Europeana este ingrijorata de situatia din Romania

06 Iulie 2012 | Autor: Conso

Comisia Europeana si-a aratat ingrijorarea privind situatia politica din Romania, in special zona actiunilor care par sa reduca puterile institutiilor independente, se arata intr-un comunicat oficial.
Dupa ce presa straina a relatat pe larg situatia aparuita in Romania odata cu preluarea puterii de catre USL iar o parte dintre europarlamentari au criticat schimbarile aduse de noul guvern, acum Comisia Europeana a transmis un comunicat oficial prin care isi arata ingrijorarea privind independenta anumitor institutii, precum Curtea Constitutionala.
"Legea de drept, procedurile democratice si independenta justitiei sunt piloni ai democratiei europene si sunt indispensabile pentru stabilirea de relatii de incredere in cadrul Uniunii Europene. Politicile si actiunile guvernamentale trebuie sa respecte aceste principii si valori”, se precizeaza in comunicat.
Comisia deja verifica anumite reforme si masuri anticoruptie in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare si este pe punctul de a finaliza un raport ce sumarizeaza 5 ani de munca a statului roman pe aceste subiecte. Progresul facut si munca depusa in acesti ani ar putea fi periclitate de modificarile recente.
Presedinte Comisiei Europene a avut o discutie cu primul ministru si si-a exprimat ingrijorarile. Victor Ponta va face o vizita la Bruxelles joia viitoare pentru a se intalni cu presedintele Jose Manuel Barroso pentru a discuta aceste puncte. Intre timp, Comisia continua sa analizeze situatia si sa mentina dialogul cu autoritatile romane.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Banii si economia

Alte Articole

Polonia si Ungaria si-au inversat politica monetara. Cand urmeaza Romania?

Polonia si Ungaria si-au inversat politica monetara. Cand urmeaza Romania?

In ultimele luni, cele doua state vecine si-au redus dobanzile de politica monetara desi fiecare se confrunta cu o o inflatie superioare celei locale.

26 Sep 2023 | Banii si economia
La vremuri noi, taxe si impozite noi

La vremuri noi, taxe si impozite noi

In an pre-electoral, autoritatile si-au luat inima in dinti si au venit cu un pachet de masuri fiscale pentru a diminua deficitul bugetar dar deciziile cu adevarat dureroase pot aparea din 2025.

21 Sep 2023 | Banii si economia
Cum stam cu dezinflatia la alimente?

Cum stam cu dezinflatia la alimente?

Prima luna dupa introducerea unor masuri de plafonare a adaosurilor la procesatori, comercianti si distribuitorii alimentelor de baza arata ieftiniri neuniforme dar daca punem baza in august 2019 avem totusi o crestere de peste 35%.

13 Sep 2023 | Banii si economia
Leul ramane cu sabia lui Damocles deasupra capului

Leul ramane cu sabia lui Damocles deasupra capului

Potrivit indicatorului propus de banca japoneza de investitii Nomura ce semnaleaza o posibila criza valutara, Romania se mentine printre economiile vulnerabile din lumea emergenta.

22 Aug 2023 | Banii si economia

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul