Premierul a adus in discutie efectele negative ale guvernarii duse in 2007 si 2008, in special in zona cheltuielilor cu personalul si asistenta sociala.
“Din nefericire, s-au platit in avans salarii, pensii si alte bonificatii sociale si ajutoare. Aceasta tendinta de a consuma mai mult decat ne permiteam nu mai putea continua. Populismul din 2007 si 2008 a incarcat greu factura crizei”, a precizat premierul in discursul tinut in fata Parlamentului cu ocazia dezbaterii motiunii de cenzura.
Conform datelor prezentate de Emil Boc, cheltuielile cu personalul au crescut in cei doi ani cu 65%, in timp ce cheltuielile cu asistenta sociala, inclusiv pensiile s-au majorat cu 75,5%.
“Daca am fi mentinut aceasta tendinta populista, doar in 2009 Romania ar fi avut un deficit de 12% din PIB. Acesta ar fi fost un drum sigur spre colaps si prapastie. Nimeni nu ar fi vrut sa ne finanteze pentru a sustine un deficit pentru pomeni electorale”, a explicat Boc.
Un proiect sustinut de
Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare
Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau
Sfaturi financiare pentru consumatori
Mai mult
Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.
23 Februarie 2021 | Banii si economia
Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.
19 Februarie 2021 | Banii si economia
Conturile pentru copii pot oferi dobanzi superioare dobanzilor la termen uzuale. Iar cand acestea se suprapun bonusurilor pentru economisire, chiar si cei mici pot fi atrasi in jocul punerii banilor de-o parte.
10 Februarie 2021 | Banii si economia
Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.
18 Ianuarie 2021 | Banii si economia