Membrii Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR) considera ca in sedinta de politica monetara de miercuri Consiliul de Administratie al BNR va decide mentinerea dobanzii cheie la nivelul actual, respectiv 6,25%.
In ceea ce priveste nivelul rezervelor minime obligatorii, acestea ar putea ramane la 15% in cazul pasivelor in lei si 25% in cazul celor in valuta.
Dobanda de politica monetara este punctul de plecare in stabilirea dobanzilor pe care BNR le percepe bancilor comerciale la acordarea de finantare, precum si in stabilirea dobanzilor oferite de Banca Nationala pentru depozitele atrase.
Un proiect sustinut de
Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare
Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau
Sfaturi financiare pentru consumatori
Mai mult
In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.
9 Aprilie 2021 | Banii si economia
Cu o contributie neasteptata in inflatie, pretul energiei electrice poate amana reducerea dobanzii de politica monetara a BNR, fapt ce se va reflecta in pretul creditelor.
22 Martie 2021 | Banii si economia
Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.
23 Februarie 2021 | Banii si economia
Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.
19 Februarie 2021 | Banii si economia