top banner

ANAF a pierdut 40% din procesele cu contribuabilii

20 Februarie 2015 | Autor: Conso

Instantele de judecata au dat castig de cauza contribuabililor, anul trecut, in 480 de cazuri in care Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) le-a stabilit eronat, si mentinut in urma contestatiilor, obligatiile de plata, suma totala depasind 110 milioane de lei.
In total, in 2014, instantele s-au s-au pronuntat pe fond in 1.247 de cauze avand ca obiect deciziile structurilor ANAF de solutionare a contestatiilor.
"Instantele s-au pronuntat asupra legalitatii si temeiniciei obligarii contribuabililor la plata debitelor si conformarea fata de masurile stabilite de organele fiscale si mentinute de catre structurile de solutionare a contestatiilor, hotarand ca suma de aproape 400 de milioane de lei, in 734 de cazuri, a fost corect stabilita in sarcina contribuabililor, in timp ce pentru suma de peste 110 milioane de lei, in 483 de cazuri, au dat castig de cauza contribuabililor. Pentru suma de 13 milioane de lei instantele au pronuntat, in 30 de cazuri, alte solutii", arata ANAF, intr-un comunicat.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin structurile specializate de solutionare contestaii, a verificat anul trecut peste 7.800 de dosare, cu o suma totala contestata de aproape 1,5 miliarde de lei, privind acte administrativ fiscale.
"Procentual, solutiile emise de catre structurile de soluaionare a contestatiilor, pe sume, reprezinta: 52,83% respingere, 5,51% desfiintare, 6,83% admitere si 35,83% alte solutii", arata ANAF.
In categoria "alte solutii" se regasesc anularea actelor administrativ fiscale, lipsa competentei de solutionare a contestatiilor, renuntarea de catre contribuabil la contestatie, precum si suspendarea solutionarii cauzei pe cale administrativa de atac.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Banii si economia

Alte Articole

Cum se muta datoria publica din banci spre populatie

Cum se muta datoria publica din banci spre populatie

Mentinerea dobanzilor la titlurile de stat peste oferta bancilor la depozitele la termen si avantajele fiscale aferente au facut ca populatia sa detina 10% din datoria publica emisa in acest an.

17 Iul 2024 | Banii si economia
Starea economiei aminteste tot mai mult de situatia din 2009

Starea economiei aminteste tot mai mult de situatia din 2009

Pentru fiecare 100 de lei colectati de stat, cheltuielile bugetare sunt de 118 lei, iar ponderea cheltuielilor cu dobanzile la datoria publica a depasit 5%.

25 Iun 2024 | Banii si economia
Euro se apropie de 5,4 lei in facturile de telefonie ale romanilor

Euro se apropie de 5,4 lei in facturile de telefonie ale romanilor

Dintre cei 4 mari operatori telecom activi in Romania care folosesc tarifarea in euro, unul singur isi factureaza clientii la cursul BNR, iar ceilalti aleg sa foloseasca diferite combinatii ale cotatiilor bancilor la vanzarea de euro, dupa cum li se pare mai avantajos.

20 Iun 2024 | Banii si economia
Energia sufla temporar in panzele dezinflatiei

Energia sufla temporar in panzele dezinflatiei

Dupa isteria din august 2022, cand megawatul se tranzactiona pe piata zilei urmatoare la aproape 3.500 lei, romanii au avut surpriza recent sa se reintalneasca cu preturile negative la energia electrica.

18 Apr 2024 | Banii si economia

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul