top banner

Vocea clientului

Opinii, recenzii și păreri despre produsele financiare

Recenzii servicii financiare

F PFlorian Petrica
Credit nevoi personale de la Bancpost

Buna ziua! Ma numesc Pet

Buna ziua! Ma numesc Petrica Florian. Am facut un credit de nevoi personale la Bancpost la data de 19.09.2007 in valoare de 24.000 CHF, cu o dobanda variabila de 7.95%, cu un comision de acordare credit de 2.5% din valoarea creditului si comision de administrare lunara a creditului de 0,3% aplicat la valoarea soldului creditului. Dobanda anuala efectiva (DAE) este de 13,10% dupa cum este stipulat si in contract. Problema mea este urmatoarea: in ultima perioada platesc mai mult rata lunara decat este stipulat in Graficul de rambursare care mi s-a eliberat odata cu contractul, unde scrie o anume suma la rata lunara iar eu platesc o alta suma, cu mult mai mare. De exemplu luna mai 2010 este notata cu 355.71 CHF, iar mie mi s-a cerut la banca o rata in valoare de 393 CHF. Specific ca nu am avut intarzieri la plata ratei sau alte nereguli care sa duca la cresteri substantiale ale ratei Cum este posibil asa ceva? Ce masuri trebuie sa iau? Unde ma pot adresa pentru a rezolva aceasta problema? Va multumesc

23-06-2010

M CMirela Catalin
Credit nevoi personale cu ipoteca de la BCR

Eu inteleg ca potrivit n

Eu inteleg ca potrivit noilor reglementari, calcularea dobanzii in functie de dobanda interna a bancii este de domeniul istoriei. Ma uit in ordonanta si vad: Art. 37 In contractele de credit cu dobanda variabila se vor aplica urmatoarele reguli: a) dobanda va fi raportata la fluctuatiile indicilor de referinta EURIBOR/ROBOR/LIBOR/rata dobanzii de referinta a BNR, in functie de valuta creditului, la care creditorul poate adauga o anumita marja, fixa pe toata durata derularii contractului; b) marja dobanzii poate fi modificata doar ca urmare a modificarilor legislative care impun in mod expres acest lucru; c) in acord cu politica comerciala a fiecarei institutii de credit, prin exceptie de la prevederile lit. b), valoarea marjei si valoarea indicilor de referinta pot fi reduse; d) formula dupa care se calculeaza variatia dobanzii trebuie indicata in mod expres in contract, cu precizarea periodicitatii si/sau a conditiilor in care survine modificarea ratei dobanzii, atat in sensul majorarii, cat si in cel al reducerii acesteia; e) elementele care intra in formula de calcul a variatiei dobanzii si valoarea acestora vor fi afisate pe site-urile si la toate punctele de lucru ale creditorilor. Si cum noua lege se aplica si creditelor deja contractate, asteptam actele aditionale. Insa am o nelamurire, legea se aplica de la 21 iunie 2010 si bancile au la dispozitie 90 de zile pentru modificarea contractelor. Pai eu platesc 3 luni dobanda la nivelul actual (8.9% dobanda interna a bancii + 1.5pp) pana refac ei contractele? Corect si legal ar fi ca dupa cele 90 de zile sa vad ca se modifica dobanda si timp de 3 luni platesc si mai putin deoarece au incasat deja prea mult in aceste luni cat au avut la dispozitie pentru hartogaraie. Corect? Daca altcineva crede altceva, va rog sa ma corecteze.

23-06-2010

D MDUMITRU MAZAREANU
Credit imobiliar de la BCR

De ce nu se aplica legea

De ce nu se aplica legea pentru plata comisionului de plata anticipata incepand cu data de 21\06\2010? De ce trebuie sa asteptam 90 de zile daca legea spune clar ca incepind cu data de 21\062010. In TERMEN de 90 de zile, nu DUPA 90 DE ZILE? Am fost astazi la banca si mi-au spus ca nu li sa comunicat nimic. CE SE ASTEAPTA OARE DOMNILOR??

23-06-2010

P APetre Anghel
Credit nevoi personale de la Raiffeisen Bank

In 2008 am contractat un

In 2008 am contractat un credit si regret ca nu am fost atent asupra unei exprimari din contract, petru care acum platesc aiurea. Comisionul de administrare este exprimat ca procent din suma initiala! Astfel, dupa ce am achitat in avans aproape 7000 de euro din cei 10 000, platesc in rata aproximativ 15 euro si 45 de euro comisionul de administrare! Ar trebui sa merg in instanta, dar nu am nici timp nici bani. Nu cred ca este corect sa imi ia un comision de administrare pe suma initiala, ci pe cea ramasa, deoarece aceea este suma reala pe care ei o administreaza! Deci, nu faceti ca mine! Nu semnati contracte cu comisioane pe suma initiala, ci doar pe cea ramasa de rambursat!!! De asemenea, am observat ca in majoritatea contractelor de credit anul bancar este de 360 de zile. Daca verificati modalitatea de calcul reala a dobanzilor, veti vedea ca se calculeaza zilele reale, adica 365! Asta inseamna ca pentru 5 zile, se incaseaza din partea bancii o dobanda "furata" din contract!

23-06-2010

D SDaniela Sargu
Credit nevoi personale de la UniCredit Bank

Va supun atentiei urmato

Va supun atentiei urmatoarea situatie: Am un credit de nevoi personale din 2006 pe 10 ani, cu dobanda variabila. In contract se specifica: "Rata dobanzii: 10.45% pe an, pana la notificarea ulterioara din partea bancii. Banca are dreptul de a modifica rata dobanzii in functie de costurile de refinantare, de pe piata monetara/de capital, cat si in functie de costurile surselor de finantare proprii." Astazi 23 Iunie 2010 m-am dus la banca sa fac o rambursare anticipata partiala. Mi s-a explicat ca in conditiile Ordonantei de Urgenta, intrata in vigoare la 21 Iunie 2010 trebuie sa platesc un comision de rambursare anticipata de 1% Deoarece nu sunt convinsa de legalitatea modului de aplicare al OG, am solicitat o adresa scrisa din partea bancii privind comisionul de rambursare anticipata CURENT pentru creditul de nevoi personale in derulare. Mi s-a explicat ca trebuie sa fac o cerere scrisa si voi primi raspuns in termen de maximum 14 zile. Intrebarea mea pentru CONSO este: in conditiile date, este legal ca banca sa imi pretinda in comision de rambursare anticipata de 1%?

23-06-2010

S Dstefan dan
Cont de economii de la OTP Bank

Am depus la aceasta banc

Am depus la aceasta banca o suma de bani in urma cu aproximativ un an. Date fiind modificarile ce vor surveni la Codul fiscal,pentru impozitarea dobanzii, am solicitat sa mi se spuna daca situatia mea, de a capitaliza dobanda lunara obtinuta intra in aceasta prevedere de la 01.07.2010. Spre surprinderea mea dupa ce am fost rugat sa astept mai bine de 30 minute am primit un raspuns neconcludent si care mai mult m-a convins de necunoasterea legislatiei de catre functionarii respectivei banci. Rezumatul se referea mai mult la faptul ca inca nu sunt in vigoare noile prevederi si nicidecum la solutii pentru a evita plata celor 16% din dobanda. In final am fost rugat frumos sa mai revin. Probabil dupa intrarea in vigoare a noului Cod fiscal. SUPUN DEZBATERII ACEASTA PROBLEMA deoarece cred ca sunt mai multi deponenti in situatia mea. O zi mai buna tuturor

23-06-2010

E IELENA IORDACHE
Credit nevoi personale cu ipoteca de la Piraeus Bank

Am un credit de nevoi pe

Am un credit de nevoi personale cu ipoteca; in ultima luna am achitat rata in transe deoarece nu am avut bani. Nu sunt de rea credinta, incerc, pe cat posibil, sa ma achit de obligatii. La rata trecuta s-a adaugat si asigurarea locuintei, ceea ce a dus la o marire a ratei lunare ce a depasit posibilitatile mele financiare. Asa se face ca in prezent am o restanta de 90 chf pe care o voi achita la finele lunii, deoarece incasez salariul de 2 ori pe luna. Am fost sunata de o functionara a bancii, care foarte revoltata, a inceput sa tipe in telefon si sa ma ameninte ca imi da garantia in executare daca nu imi achit datoria in cateva zile, desi i-am spus ca nu am posibilitatea sa achit decat la sfarsit de luna. A insistat pe tema executarii garantiei, calculand zile de intarziere de la 29.05.2010, in conditiile in care termenul de calcul pentru intarziere trebuia sa curga de la 16.06.2010. In final mi-a inchis telefonul in nas cu mentiunea ca stie ea ce are de facut. Ceea ce vreau sa mentionez, si va rog sa postati pe site, sunt metodele de intimidare ale bancilor pentru a-i face pe clienti sa plateasca, in conditiile in care, avand in vedere situatia actuala a Romaniei, bancile ar trebui sa gaseasca o solutie amiabila de derulare a relatiei contractuale cu clientii. Precizez ca si contractul prevede numai obligatii pentru client si, avand in vedere ca aceste contracte nu se pot negocia, nu imi ramane decat sa suport consecintele incheierii lui. Se merge pe principiul "daca iti convine, bine, daca nu, nu veni la banca noastra". Regret ca am facut credit la aceasta banca. Poate sugerati forurilor superioare sa se uite si pe acest tip de contracte, ca omul nu se imprumuta la banca de dragul de a face credit. Va multumesc pentru intelegere.

23-06-2010

N ONICOLAE OANA
Credit imobiliar de la Raiffeisen Bank

Credit ipotecar CASA TA

Credit ipotecar CASA TA la Raiffeisen Bank Subsemnatul Nicolae Oana, cod1**********, va sesizez urmatoarele: Sunt beneficiarul unui credit ipotecar perfectat la data de 06.12.2006 cu Raiffeisen Bank sucursala Piata Victoriei, prin care am imprumutat suma de 335.602,84 CHF (echivalentul a 205.000 eur), in scopul achizitionarii casei in care am domiciliul, impreuna cu sotia, (57 ani), pensionara pe caz de boala din 2002, handicapata neuro psihic, mama mea, (83 ani) pensionara si fiica noastra, (24 ani) masterand. In luna ianuarie 2009 mi-am pierdut serviciul, firma unde lucram intrand in insolventa si apoi in faliment. Toate incercarile de a ma reangaja (peste o suta de aplicari pe site-urile de specialitate) au fost sortite esecului, probail din cauza varsei (59 ani), crizei economice si restrangerii activitatii in domeniul economic. Deasemenea incercarile de a desfasura un business propriu (in domeniul profesiei) nu au avut succes. Am fost respins si de la somaj. In luna martie 2009 am facut prima solicitare de reesalonare a creditului care s-a soldat cu o propunere de act aditional din partea bancii, care mi s-a parut inacceptabila: o scutire de trei luni, neinsotita de grafic de rambursare, dupa care dobanda urma sa creasca. In tot acest timp, pentru a-mi dovedi buna credinta, am continuat sa achit rata creditului (ehivalentul a 2400 eur/luna), din rezervele financiare pe care le aveam; negasind alte solutii de continuare a platilor, am decis sa scot casa la vanzare, in ideea rambursarii anticipate a creditului devenit nesustenabil, din caza lipsei resurselor financiare si nerentabil din cauza aprecierii exagerate a cursului CHF in raport cu leul si euro; aceasta a condus la constatarea ca, dupa 3 ani si jumatate, in care am rambursat echivalentul a aprox 90.000 euro, soldul ramas de rambursat, fara dobanzi, sa fie aproximativ egal cu cel de la data obtinerii imprumutului: 190.000 eur fata de 205.000 eur cat reprezenta creditul initial. Deoarece rezervele mele banesti s-au epuizat, pe 02.06.2010 am notificat banca cu faptul ca voi mai putea achita doar rata din luna iunie 2010, ca am scos casa la vanzare si am cerut suspendarea platilor din contul capitalului pt 12 luni cu o dobanda zero pentru perioada suspendarii, conform recomandarilor ARB. Raspunsul bancii (materializat printr-un act aditional) a ocolit solicitarea, propunandu-mi printr-un draft generalist, neadecvat si neparticularizat o reducere a dobanzii pentru un an, urmand sa platesc 12 luni in loc de 6,4%-1% si o suma lunara cu cca. 30% mai mica decat cea actuala (2401 CHF in loc de 3323 CHF), in conditiile in care disponibilitatea mea financiara este zero, cu presiunea de a semna pe loc, fara a putea reflecta asupra noilor conditii. Refuzand sa semnez am cerut explicatii, enumarand nelamuririle si dubiile induse de neasteptata propunere, carora ofiterul de credit nu le-a putut da raspuns. In aceste conditii am cerut o intalnire (audienta la un manager (jurist) al bancii, cerere pentru care nu am primit nici pana azi un raspuns. In aceeasi sesizare solicitam explicatii asupra modului de stabilire a marjei bancii de 11,50 %; (ea mi-a fost adusa la cunostinta pentru prima oara prin draftul de aditional ramas nesemnat din anul 2009), de asemenea intrebam de ce, dupa perioada de gratie, dobanda urma sa creasca de la 6,4% la 8,72%?. A urmat un alt act aditional remis pe data de 15.06.10, prin care mi se acorda, in sfarsit, o perioada de gratie de 6 luni cu dobanda zero si cam atat. Toate celelalte intrebari si solicitari au ramas fara raspuns, clarificare sau argumentatie. Rata dobanzii post perioada de gratie a scazut fata de propunerea anterioara, dar o depasea din nou pe cea actuala. Refuzand din nou de a semna, bineinteles ca am reiterat solicitarile anterioare. Plin de desconsiderare, raspunsul bancii (sosit rapid, peste 3 zile) a fost un nou aditional absolut identic cu precedentul, care, la fel ca si cele anterioare incalca (eludeaza) sau nu aplica aidoma, prevederile Art. 93 paragrafele b; c; e1; g1; g2; g3; h si j din OUG 174/2008, precum si pe cele ale OUG 50/2010 referitoare la comisionul de rambursare anticipata, intrata deja in vigoare la data publicarii in MO 389/11.06.2010. Alaturi de cele mai sus sesizate doresc sa reclam urmatoarele: Desi prevederile OUG 174/2008 opereaza de la data de 27.11.2008, cand a aparut in MO 795, (Art. 93), cresterea dobanzii pe care banca a operat-o pe data de 06.02.2009 (de la 5,9% la 6,4%, vezi poz. 25 din graficul de esalonare de la contractul initial din 06.12.2006), nu mi-a fost notificata (explicata, sustinuta si argumentata), desi, cu un an inainte, cand legea nu prevedea expres, banca mi-a notificat scris majorarea de dobanda de la 4,9% la 5,9% (vezi acelasi poz.13 din acelasi grafic). De asemenea nu mi-a fost inmanat un nou grafic de esalonare rezultat din respectiva crestere a dobanzii. (atasat: notificare crestera dobanda 2007) Fata de cele relatate va rog sa-mi spuneti ce as mai putea face. Desi cele 6 formulare de sesizare sunt depuse succesiv in banca, cu numere de inregistrare, am notificat si conducerea Reiffaisen Bank cu aceasta reclamatie de ordin general, insotita de toate actele doveditoare si aditionalele propuse. Deoarece Biroul Restructurare Credite m-a informat telefonic ca ei nu au timp pentru a explica asemenea amanunte si ca, deoarece nu am acceptat variantele propuse, cererea ramane nesolutionata, urmeaza a ma adresa si justitiei, considerandu-ma desconsiderat, nedreptatit, inselat in asteptari si nemultumit intr-o relatie lipsita de transparenta dintre doi parteneri de afaceri (client bun platnic si de buna credinta / prestator de servicii financiare de prestigiu), ai UE anului 2010.

22-06-2010

L CLaura Cocu
Card de debit de la ING

In data de 11.06.2010 am

In data de 11.06.2010 am alimentat de la benzinaria S.C. Mol Romania din str. Ramnicu Valcea, nr. 12, Sector 3 Bucuresti in valoare de 99,90 RON. In momentul platii cu cardul ING la casa din cadrul benzinariei, dupa introducerea PIN-ului am primit mesajul de "TRANZACTIE RESPINSA". Presupunand ca este vorba de o eroare de conexiune a POS-ului, casierul mi-a cerut iarasi cardul pentru initializarea tranzactiei si reintroducerea PIN-ului. De data aceasta s-a primit mesajul "TRANZACTIE APROBATA". Verificand ulterior suma disponibila pe card prin serviciul de ING HomeBanking am constatat ca suma de 99.90 RON fusese debitata de 2 ori, ambele tranzactii fiind "in curs de procesare". Ca urmare, am sunat la ING Suport Clienti pentru a solutiona problema. Operatorul de la relatii clienti mi-a recunoscut existenta problemei si mi-a initiat o cerere de recurs la plata pe motiv de debitare de doua ori a aceleiasi tranzactii (cerere pe care ulterior am semnat-o la sucursala ING Lizeanu in data de 14.06.2010). In momentul semnarii mi s-a spus ca deblocarea banilor depinde de acordul dumneavoastra si ca aceasta ar dura aproximativ 5-7 zile. Dupa ce au trecut cele 7 zile, nefiindu-mi creditat contul cu suma debitata abuziv, am sunat la relatii clienti si mi s-a spus ca trebuie sa astept 45 de zile pana cand banca isi rezolva problemele cu benzinaria si aceasta este de acord sa dea banii inapoi. Desi am considerat inacceptabila situatia, cei de la relantii clienti mi-au zis ca nu exista o alta solutie decat sa astept, drept pentru care sunt hotarat sa formulez o plangere la ANPC

20-06-2010

M MMARIA MONOSI
Economisire Creditare de la Aedificium Banca pentru Locuinte

PETITIE Ma numesc MO

PETITIE Ma numesc MONOSI MARIA CNP 2*********** CI SERIA ** NR ****** ELIB DE POL ***** LA DATA DE *******, sunt economista sef birou financiar contabilitate la *** BIHOR, ma adresez la dvs cu urmatoarea petitie pe care daca nu aveti competenta, va rog sa o trimiteti de urgenta la cei care ma pot ajuta si pe mine. Spre ghinionul meu, am incheiat un contract de economisire creditare cu HVB BANCA PENTRU LOCUINTE. Din nou spre nefericirea mea, aceasta s-a unificat cu RAIFFEISEN BANCA PENTRU LOCUINTE. Timp de aproape 5 luni de zile din data de 1 dec 2009, pina la data de 15 aprilie 2010, HVB BANCA PENTRU LOCUINTE impreuna cu RAIFFEISEN BANCA PENTRU LOCUINTE m-au purtat pe drumuri cu dipserare ca nu au vrut sa-mi repartizeze suma economisita de mine timp de 3 ani la HVB. DE 3 ANI AM DEPUS IN CONTUL DE ECONOMISIRE CREDITARE RO ***** SUMA CONTRACTATA DE 300 lei LA TIMP PENTRU CA STIAM CA DORIM SA CUMPARAM LOCUINTA PENTRU BAIATUL MEU SI MI S-A SPUS CA VOI primi de la ei credit in conditii avantajoase si rapid. In luna decembrie 2009 am fost pusa pe drumuri pentru ca toti de la RAIFFESEN dadeau vina pe comasare si nu mi-au dat nici macar drumul la cererea de repartizare, tot timpul salariatii bancii dadeau vina pe centrala de la BUCURESTI: CA NU AM COMPLETAT CORECT CEREREA, SAPTAMINAL TREBUIA SA O REFAC CU DATA ACTUALIZATA SI IMI SPUNEAU CA O UNIFICARE PRESUPUNE MULT EFORT SI LUCRU. Mi-au dat termenul de 5 mai 2010 de repartizare, dar dupa n reclamatii de ale mele l-am primit in aprilie, bineinteles m-au informat ca voi incheia contractul de creditare numai dupa data de 5 mai 2010. Din data de 5 mai 2010 saptaminal o salariata de la RAIFFESEN BANK din Nufarul Oradea din cadrul complexului LOTUS, reface cu mine documentatia pentru ca cei de la centrala in fiecare saptamina cer alte documente in plus (tin sa spun ca schimba toata formularistica saptaminal). Pentru mine asta reprezinta saptaminal un drum in plus pentru ca ei nu stiu ce acte sa ceara si ma tot amana de la o saptamina la alta, imi cer tot alte documente. In final tot dosarul a fost aprobat in 16 iunie 2010, dar din nou am fost sunata la telefon sa dau in ipoteca ceva ca altfel nu imi da creditul numai dupa doua luni, lucru despre care initial nici nu a fost vorba fiind un contract de economisire creditare. Bancile isi bat joc de noi de romani, anunta prin functionari minciuni, sa ne fure, respectiv ,s-au folosit de banii mei economisiti timp de aproape 4 luni jumatate in mod abuziv pentru ca s-au unificat; ca de ce nu stiu eu ca o unificare este ceva foarte important. Pe mine ca client nu ma intereseaza de ce am fost transferata la RAIFFEISEN. Acum ca este aprobat tot de ce ma amana cu inca 2 luni, iar daca nu vreau sa fiu amanata trebuie sa ipotechez. Imi spun de o hotarare a BANCII NATIONALE fara sa dea detalii care este acel ordin, hotarare, decizie etc. Va rog sa verificati cererea mea pentru ca aici in Oradea tot imi spun ca cei din BUCURESTI de la centrala saptamanal modifica ceva. Asa a fost si cu repartizarea sumelor economisite de mine. Mai mult decit atat, DUPA FF MULTE PETITII MI-AM PRIMIT BANII ECONOMISITI DIN GRESEALA LOR DE 2 ORI SI AM FACUT INTELEGERE PRIN CONSILIERUL BANCAR SIMONA de la Sucursala ORADEA LOTUS CA DACA SUNT DE ACORD SA DAU INAPOI BANII VIRATI GRESIT, DOSARUL MEU VA AVEA PRIORITATE DE REZOLVARE. A FOST O MINCIUNA, asa precum a fost minciuna sfruntata si faptul ca am crezut in reclamele lor de economisire - creditare si am depus lunar economiile mele la timp pentru 3 ani, ca sa am surpriza ca atunci cand am avut nevoie de suma 8500 lei, banii mei proprii deci economiile mele, sa merg saptamanal la banca, iar dupa credit umblu de 2 luni si acum mi se spune ca numerarul vine numai in doua luni. Este vorba de o suma destul de mica la valoarea lor este vorba de un credit de 14400.lei. Initial cind am incheiat contractul de economisire creditare mi s-a spus ca nu ii intereseaza dupa incetarea contractului pentru ce utilizez ulterior creditul, dar saptaminal m-au pus sa fac devize de modernizare locuinta, ca altfel nu se poate. Alti bani alta distractie. In luna dec 2009 mi s-a indicat si un numar de telefon fantoma de la HVB BANK 02130011200 sau 0203001137 la care nu raspundea nimeni, o singura data a raspuns o salariata care a spus din nou minciuni in telefon si nu a rezolvat nimic. Am primit in luna ianuarie 2010 o notificare trimisa de RAIFFEISEN cum ca de la data de 1 dec 2009 nu mai sunt la HVB ci sunt la RAIFFESN. Cum si-au permis sa anunte astfel de lucruri in luna ian 2010 cu data retroactiva. Eu stiam deja informatia ca am fost la ei sa-mi ridica propriile mele economii si nici nu au vrut sa auda. Ma trimiteau de la o AGENTIE la alta in ORADEA, respectiv de AGENTIA VULTURUL NEGRU am fost trimisa in NUFARUL ca sa ma plimb in aer rece ca face bine la sanatate. Acum ma aburesc cu drepturile mele la creditare si ma amana de la o zi la alta. Va dati seama ce fel oameni sunt daca vireaza de doua ori aceeasi suma pe contul meu, respectiv 8500 roni economiile mele. Va puteti imagina ce fel de nesimtiti sunt daca mi-au promis atunci verzi uscate ca o sa primesc prioritate daca accept sa le dau banii imediat inapoi. Eu sunt un om corect, am virat suma inapoi, dar dinsii isi bat din nou joc de mine. Cele spuse de mine se pot verifica in conturile BANCARE MONOSI MARIA CNP ******, CA PROBABIL dansii o sa ascunda acest lucru si prin aceasta petitie imi dau consimtamintul si imputernicirea mea, ca aveti dreptul la datele din conturile pe care dinsii mi le-au deschis la ei, si va si imputernicesc sa verificati cele scrise de mine aici. Va informez ca am trimis aceasta petitie la procetatean@presidensy.ro, comisarul general al GARZII FINANCIARE A ROMANIEI, OPC, public la televiziune, radio, pe Conso.ro, la infogermana Raiffeisen, la Michale Palzer din Austria la camera deputatilor, la guvern, la avocatul poporului si sunt ff curioasa daca cineva intre cei de mai sus ma ajuta sa termin odata cu Raiffeisen in condiitii omenesti ca pana acum am pierdut datorita neprimirii economiilor mele in jur de 3000 lei atat eu cat si baiatul meu care datorita faptului ca a cumparat locuinta si are credit prima casa de la BCR nu mai poate beneficia de sistemul de economisire-creditare, iar cind am intrebat daca aceste drepturi se pot oare transfera asupra mamei lui care de asemenea a avut cont de acelasi tip mi s-a spus ca nu, ca poate daca puteam beneficia imi recupeream si eu pagubele. Dumnezeu este sus si va vede ce jocuri murdare faceti, schimbati formularistici saptaminal ca sa amanati cererile clientilor, le tot cereti devize cu toate ca in momentul incheierii contractului s-a spus ca putem benefica de credit fara prea multe formalitati, adeverinte peste adeverinte . RAFFEISENISTII, cum le spun eu, fac in asa fel incat folosesc abuziv banii clientilor care si asa sunt destul de necajiti. Va veni si la RAIFFEISENISTI reversul si daca nu isi schimba mentalitatea nici Dumnezeu nu va va ierta. O sa pun in ziare si extrasul de cont si simpla foaie de hirtie cu acel nr de telefon fantoma care l-am primit in dec 2009 in loc de economiile mele.

18-06-2010

Caută recenzii despre o instituție financiară

Scrie o recenzie