top banner

Vocea clientului

Opinii, recenzii și păreri despre produsele financiare

Recenzii servicii financiare

G IGiorgiana Ionescu
Credit nevoi personale de la Raiffeisen Bank

In iulie 2007 tatal meu

In iulie 2007 tatal meu a contractat un credit de nevoi personale fara ipoteca sau alte garantii decat propriul venit pentru suma de 8.200 euro. In noiembrie 2010 a decedat. Conform legilor, noi mostenitorii ar trebui sa achitam creditul in continuare. Din motive financiare pana in acest moment nu s-a putut face acest lucru. Mai sunt de plata 6.300 euro din valoarea creditului + dobanzile si comisioanele din lunile restante+penalitati. Mentionez ca DAE este de 19,06%, iar comisionul de administrare al contului, perceput LUNAR, este de 0,45% din valoarea INITIALA a creditului. Acum incercam achitarea restantelor dar dorim o negociere. In cadrul discutiilor repetate cu reprezentantii bancii am cerut o actualizare la prezent a DAE si eliminarea comisionului de administrare lunar sau macar micsorarea lui. Banca refuza sa discute, mai mult, ei vor sa discute despre asa ceva doar cu titularul care este decedat. In cadrul contractului la art. 3 alin. 3.5 se mentioneaza faptul ca banca poate renunta la incasarea comisionului de administrare lunar si ca analizeaza anual aceasta posibilitate. Cum sa fac sa ajung la un consens cu banca?

26-03-2011

I SIOAN SZFIRIAK
Depozit la termen de la Alpha Bank

La scadenta, desi am anu

La scadenta, desi am anuntat inainte cu o saptamana intentia de a ridica banii ,am fost anuntat inainte cu o zi ca nu pot sa-mi ridic banii decat dupa inca o zi. La insistentele mele si dupa ce am amenintat ca merg la Protectia Consumatorului, au acceptat sa-mi dea banii, dar in bancnote mici - inclusiv de 1 leu (valoare de 50.000 lei), motivand ca nu pot altfel... Prin urmare, daca vreti sa va rugati pentru a va recupera banii, apelati cu incredere la ALPHA BANK. Experienta traita de mine a fost cu sucursala din Tg. Mures, cartierul Tudor, b-dul 1 Decembrie

23-03-2011

C Hcarolina harabagiu
Prima casa de la UniCredit Bank

Aceeasi experienta am av

Aceeasi experienta am avut si eu cand am intrebat de creditul Prima casa. Cu parere de rau, mi s-a zis ca vor reveni cu un telefon, si care bineinteles nu l-am mai primit :( Intrebarea mea era daca pot avea coplatitori si din strainatate, sau in caz ca nu, cum sa procedez. Le-am zis ca sunt client de-al lor, dar nu mi s-a zis de nici un comisio mai mic sau ceva de genul acesta.

16-03-2011

C ACristina Andrei
Prima casa de la Raiffeisen Bank

Nu sunt client Raiffeise

Nu sunt client Raiffeisen Bank si m-au convins, prin lipsa desavarsita de profesionalism, sa nici nu devin vreodata. Am mers in 2 agentii: Titan Mall si Bratianu pentru a solicita informatii despre creditul Prima Casa. Prima data m-am prezentat in agentia Titan Mall, unde domisoara a fost foarte speriata de intrebarile pe care i le adresam. Erau chiar intrebari la care cunosteam raspunsurile din ce ma documentasem, dar doream confirmari. Mi-a facut o simulare, dar nu a stiut sa-mi spuna daca exista comision de administrare sau care este valoarea marjei de dobanda. In schimb, m-a asigurat ca se informeaza si ma suna. Am vrut sa-i propun sa le caute intr-o prezentare, informare sau material intern, dar m-am abtinut. A trecut o saptamana si, bineinteles, nu m-a sunat. Dar m-a sfatuit foarte amabila sa ma grabesc sa vin cu documentele, fiindca fondurile sunt foarte mici si risc sa raman fara credit... Dezamagita de necunostintele domnisoarei, m-am hotarat sa caut o agentie "centrala", unde am presupus ca sunt angajati mai bine informati, pregatiti sa ma retina, nu sa ma goneasca. Astfel am ajuns in agentia Bratianu, unde am stat fix 7 minute, cu introducere, solicitare, raspunsuri si incheiere, in conditiile in care nu era deloc aglomerat. Nu mi s-a solicitat CI, numele angajatorului, vechime, stare civila, etc, doar am fost intrebata venitul si perioada de creditare dorita si mi s-a raspuns foarte prompt (prea prompt) ca as putea obtine o suma cu 10.000 euro mai mica decat mi se spusese cu 4 zile in urma in agentia Titan Mall. Cu acelasi venit!?!?! Desi normal ar fi fost sa-i solicit domnisoarei niste explicatii despre diferenta de suma acordata, am fost prea uimita si prea putin dispusa sa mai discut si alte aspecte cu astfel de oameni. Bineinteles, ca nu mi s-a oferit un grafic de rambursare sau vreun pliant, macar, ce rost avea? Acum va intreb: unde sunt angajatii informati, pregatiti sa atraga clienti, sa vanda, sa propuna tot felul de optiuni? Nu mai au target angajatii din banci?

12-03-2011

M EMARIAN ERACLE
Credit nevoi personale cu ipoteca de la BCR

Buna seara Ma numesc Er

Buna seara Ma numesc Eracle Marian, din Bucuresti. Pe 3 octombrie 2007 am contractat un credit bancar la BCR cu garantie ipotecara, cu rata fixa (430 Euro) in prinul an, apoi variabila. Pana in luna mai 2009, am achitat obligatiile catre banca, dar odata cu reducerile salariale, atat salariul meu cat si al sotiei, a fost diminuat considerabil (ambii lucrand in sectorul bugetar), motiv pentru care nu am mai reusit sa achit ratele conform graficului de rambursare, acumulandu-se restante care au tot crescut . Din data de 19 noiembrie 2009, contractul de credit a fost cedat de catre BCR catre Suport Colect SRL, data din care am tinut legatura cu angajatii Suport Colect pentru a stabilii ce suma pot depune pe luna. In mai 2010 am depus adeverinta de salariu (la Supot Colect) cu noile venituri reduse, moment in care am fost instiintat ca mai am ragaz, pana la intocmirea documentelor si implicit executarea silita, o perioada de aproximativ 1 an - an in care ori achit imprumutul integral (daca reuseam sa vand apartamentul pus garantie ipotecara, ceea ce nu am reusit) ori sunt executat silit. Am incercat sa fac o refinantare a creditului la alte banci, dar fiind in baza de date a Biroului de Credit, am fost refuzat. Data fiind situatia aratata mai sus, am rugamintea sa ma consiliati juridic, pentru gasirea unei solutii de salvare a apartamentului. In speranta unui raspuns cat mai rapid si favorabil, va multumesc anticipat.

11-03-2011

A PAlexandru Piciu
Economisire Creditare de la Aedificium Banca pentru Locuinte

Am deschis un cont la RB

Am deschis un cont la RBL in 2004. Nu am facut depuneri in cont, dar am primit acum un extras de cont cu -(minus) 98 lei. Inseamna ca am de plata suma asta. Dar daca nu am folosit contul toti anii astia de ce nu l-au inchis automat si l-au lasat sa genereze costuri? Halal mod de economisire. Nu mi se pare normal sa platesc. Trebuia sa fiu informat ce se intampla la timp.Ce pot face acum?

08-03-2011

NAN.A.
Prima casa de la Raiffeisen Bank

Dosarul a reusit sa ajun

Dosarul a reusit sa ajunga in sfarsit la fond (din decembrie se chinuie). Mi s-a spus pe 21 ca dosarul a ajuns la fond si surprinzator cei de la fond mi-au spus ca abia pe 23 la ora 2 au primit de fapt dosarul. Cei de la sucursala spun ca nu au cum sa afle starea dosarului si ca cei de la centrala nu le raspund la emailuri. Cei de la fond mi-au explicat ca Banca are un user si o parola cu care pot verifica 24/24 starea dosarului online si ca de asemenea se poate cere urgentarea unui dosar daca expira antecontractul . Al meu expira pe 8(dupa 3 prelungiri). Inca nici un semn de la banca. Asta e. Nu recomand nimanui sa ia credit prin aceasta banca!

01-03-2011

M HMarinescu H.
Cont curent de la Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank (poate s

Raiffeisen Bank (poate si alte banci romanesti) are practici care ar fi absolut inadmisibile in patria ei, Austria. Raiffeisen Bank blocheaza conturile celor care nu le folosesc timp de peste 180 de zile (lei) sau 360 zile (valuta). Clientii care sunt plecati multa vreme in strainatate trebuie sa aiba grija ca contul lor sa nu fie blocat. Cand le e lumea mai draga, se trezesc ca nu pot face operatiuni cu contul din Romania. O astfel de conditie pusa de banca este de neimaginat in Austria. Din moment ce eu depun banii MEI la Raiffeisen, banca este OBLIGATA sa imi dea oricand acces RAPID la ei. Raiffeisen blocheaza contul chiar si atunci cand clientul a accesat prin internet contul. Aceste accesari (de exemplu pentru a vedea situatia contului) NU sunt considerate "activitate", si banca blocheaza contul respectiv. Daca clientul circula mult in strainatate si este doar uneori in Romania, se trezeste ca nu mai are acces la propriul cont. Cu toate ca clientul a lasat o adresa de email, nu i se anunta acest lucru, asa cum ar fi normal! Dar ce e normal intr-o tara de in care bancile considera clientul un sclav, sau cel putin un prost, o tara in care conditiile pe care clientul le semneaza la deschiderea contului nu au nici urma de protectia consumatorului, si dau bancii mai multe drepturi decat clientului? Deci, faptul ca contul se inchide nu este anuntat NICAIERI! Contul online anunta clientului tot felul de tampenii de reclame. Am casuta postala a contului meu plina de asemenea reclame! Insa nici vorba de vreun anunt ca mi se blocheaza contul! Inca un scenariu: Clientul deschide un depozit cu dobanda la termen, pentru un an, la banca. Nu are deci niciun motiv sa mai acceseze acel depozit, pana cand nu a trecut anul. Ba poate chiar considera ca lasa acolo banii timp de trei ani, si asteapta doar sa i se verse periodic dobanzile aferente. Desigur ca in tot acest timp contul ii este blocat!!! Nicio clauza in contractul acesta strigator la cer, semnat intre banca si client, nu specifica ce se intampla cu un cont, atunci cand este "dormant" (Ce termen stupid, de altfel ca si multe altele, care denota o agramare crasa chiar si a juristilor care mesteresc la aceste triste contracte!) Presupun ca banca NU MAI PLATESTE dobanzi in perioada in care contul este declarat "dormant" (blocat), in schimb cere clientului bani pentru administrare. Toate astea sunt un mister, caci nu sunt specificate nicaieri in contract. In plus, la deschiderea contului, nimeni nu atrage atentia clientului de aceste conditii contractuale revoltatoare. Clientul desigur nu are rabdare sa citeasca toate detaliile si semneaza cu buna-credinta ca o banca din Austria va fi civilizata. Ei bine, daca Raiffeisen ar avea in Austria conditiile contractuale din Romania, ar da cu siguranta faliment in urmatoarele trei luni! Dar romanul inghite tot, se lasa incalecat, batjocorit, jecmanit! Nu cred ca managementul central din Viena stie ce lucruri inadmisibile practica Raiffeisen Bucuresti. Ma gandesc serios sa fac eforturi de a face publice in Austria aceste practici mai mult decat stranii ale Raiffeisen Romania.

27-02-2011

S VSorin Vlad
Credit nevoi personale cu ipoteca de la Piraeus Bank

Numele meu este Sorin Vl

Numele meu este Sorin Vlad si sint din Pantelimon Ilfov. Am avut ghiionul sa iau un credit de nevoi personale in CHF cu ipoteca de la Banca Piraeus Sucursala Miai Bravu din Bucuresti. In primul rind in momentul in care au aprut modificari ale dobinzii am ajuns sa cer explicatii in Grecia la nivelul conducerii de acolo pentru ca cei din Romania sa se miste si sa ofere o formula de calcul. Intelegind oarecum aceasta formula cu toate ca nu am fost de acord cu ea am continuat sa platesc si sa fiu la zi cu toate ratele. In anul 2010 datorita unor probleme personale am pierdut principala sursa de venit i sotia nu a mai avut nici ea un loc de munca. De buna credinta am cerut sprijin bancii pentru o perioada de trei luni maxim patru cerind o reesalonare a ratelor astfel incit sa pot face tot ce e necesar sa ne redresam financiar . Rapsunsul a venit dupa ceva mia mult de doua saptamini ca banca respinge cererea depusa. In acel moment am intrat in priza fiindca astfel eram impins spre incidentul de plata si daca ajungi in CIP e greu sa mai faci ceva. Ca urmare am incercat sa iau legtura cu cineva din centrala pentru a prezenta situatia si a incerca sa ii fac sa isi schimbe decizia. Pe linga faptul ca nu este posibil sa ajungi intr-o audienta de la filiala din Mhai Bravu mi-au insirat tot felul de comisioane pe care ar trebui sa le platesc daca fac acste schimbari. Am cerut cu ceva timp inainte sa trec de la CHF la Euro raspunsul a fost ca nu se poate pentru ca trebuie rfacut dosarul cu totul ceea ce e o minciuna fiindca operatiunile de conversie sint operatiuni simple in banca demonstrat de altfel si din declaratiile TV ale reprezentantilor BNR. Cu ceva efort am ajuns la unul dintre managerii bancii, nu chiar cel implicat in problema me dar o doamna care a avut bunavointa de ma ajut sa iau legatura cu cineva implicat direct. Aceast persoanj numit Elena Arhip sau Arghir de la Departamentul Credite cu Garantie Reala a fost cea mai urita experienta pe care am avut-o in relaita cu aceasta banca. In primul rind a avut un discurs de anchetator de politie sau parchet care discuta cu infractorii. Discutia telelfonica a fost ceva de genul de ce ne cereti restructurarea cind puteti trai cu banii care va ramin. Banca a facut calculul si banii va ajung sa traiti. Nu am auzit pina acum ca o banca sa iti stabileasca nivelul de trai dupa calculele ei. Nu cred ca incontract este specificat asa ceva. Toata dicutia a fost de un nivel foarte jos doamna fiind un campion al mirlaniei. Voi incerca sa ajung la nivelul cel mai de sus cu putinta unde voi cere in mod expres sa o cunosc pe aceasta doamna si va doresc sa nu aveti ocazia sa ajungeti sa dicutati cu aceast banca. Daca puteti sa o ocoliti mergeti in alta parte.

20-02-2011

A GAlexandru Gavrila
Prima casa de la Raiffeisen Bank

Banca comunista, procedu

Banca comunista, proceduri idioate, dosarul se misca ingrozitor de greu, se leaga de absolut toate detaliile nesemnificative, te pune sa refaci declaratii notariale numai pt. omisiunea unui singur cuvant, si mai rau de atat, pe perioada refacrii intregul proces de evaluare este blocat!!! Daca ofiterul care se ocupa de dosarul tau lipseste 2 zile, dosarul tau este blocat, nu au personal de backup, care sa se inlocuiasca unul pe altul. Daca directoarea de agentie nu este in agentie, documentele nu pot fi semnate de altcineva, deci iar se pierde o zi sau mai multe... Pe birourile din agentie, se afla informatii mincinoase despre optiunile contului curent. De ex., caz concret cu optiunea eficient, sau dinamic, nu mai stiu care, unde scrie foarte clar ca dobanda este de (fix) 5% pt. soldul contului, si nu de "pana la 5%"!!! Asta este foarte grav, macar sa fi pus o steluta acolo, ceva... Desi au gresit numele beneficiarului unui card, din vina lor, nu se poate sa-mi elibereze un nou card si sa mi-l schimbe pe cel vechi in agentie. Procedurile lor idioate spun ca trebuie sa predau cardul gresit in agentie, si abia dupa aia incep emisiunea unui nou card, deci cam o saptamana stau fara a putea utiliza cardul, desi comisioanele de utilizare lunare merg in continuare. Imi opresc 4 RON in fiecare luna, la virarea salariului, din cauza ca firma are cont la alta banca!!! Si cica acest comision nici macar nu este retinut de ei, ci de Transfond. Totusi, daca eu fac transfer interbancar, imi ia comision numai la banca de la care trimit, nu si la banca unde ajung banii, asa ca acest comision mi se pare hotie pe fata!!! Nu mai continui, caci sunt prea multe aspecte, imi vine sa-mi iau dosarul de credit si sa merg la alta banca, deoarece dobanda ceva mai mica de la RZB este compensata de comisioane peste comisioane, ce anuleaza acest avantaj.

17-02-2011

Caută recenzii despre o instituție financiară

Scrie o recenzie