top banner

Care sunt avantajele creditelor de economisire-creditare?

12 August 2007 | Autor: Ana Costea

Produsul de economisire-creditare are cateva avantaje in plus fata de creditele ipotecare/imobiliare oferite de bancile comerciale.

Privit per ansamblu, cateva avantaje ar fi:

- evitarea riscului valutar, deoarece produsul este oferit doar in le;
- accesul tuturor persoanelor la finantarile pentru domeniul locativ (produsele oferite de Raiffeisen Banca pentru Locuinte se adreseaza in special celor cu venituri mici si medii, care nu au fost in atentia altor banci; in prezent peste 80% dintre clientii RBL au venituri mici sau medii).
-  flexibiliate, in functie de posibilitatile financiare ale clientului - pe parcursul perioadei de economisire clientul poate sa oscileze intre variantele de tarif RBL, in sensul ca, daca la incheierea contractului, un client alege varianta tarifara Standard, el are posibilitatea ca pe parcursul perioadei de economisire sa-si schimbe  optiunea, alegand ulterior o alta varianta de tarif.
- clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte pot beneficia de deductibilitati fiscale in limata a 300 lei pe an

Pe partea de economisire un avantaj ar fi atat prima oferita de stat, care in momentul de fata este de 15% din soldul economisit, dar nu mai mult de 150 euro pe an, cat si dobanda de 3%  oferita de banca.

In ceea ce priveste creditarea, produsul de economisire-creditare este extrem de avantajos.

- RBL ofera clientilor sai cea mai mica dobanda de pe piata la creditul in Lei, de 6% pe an, fixa pe toata perioada creditului.
- conditiie de acordare a creditelor sunt mai relaxate, in sensul ca la calcularea bonitatii clientului RBL accepta: veniturile obtinute in strainatate, sau din activitati independente (taximetrie, medicina, avocatura, notariat public, arhitectura, contabilitate), veniturile din chirii, sau drepturi de proprietate, sau cele din dividende.
- RBL accepta si pana la 3 codebitori, aceestia putand fi rude pana la gradul 4.

Finantarile RBL pot fi folosite atat pentru imbunatatirea situatiei locative cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, de la alte banci.

Un alt avantaj ar fi si faptul ca nu se percep comisioane in cazul rambursarii anticipate, sau ca rata de economisire este egala cu rata de rambursare a creditului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Economisire-Creditare

Alte Articole

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iun 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Oct 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iul 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iun 2018 | Economisire-Creditare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii