Daca am contracte Bauspar la doua banci primesc si doua prime de la stat?


Intrebare:

Daca am pe numele meu 2 contracte de economisire-creditare, unul la RBL si unul la BCR BPL, prima anuala de la stat o primesc pentru ambele contracte incheiate?

Ghiura Georgeta, Petrosani

In cazul in care sunteti titularul a doua contracte de economisire-creditare la cele doua banci pentru locuinte, in baza carora ati efectuat depuneri,  veti primi prima de stat pentru sumele economisite pe fiecare contract in parte.
 
Cumulat insa, suma primita drept prima de stat la cele doua banci nu va putea depasi plafonul maxim admis de lege, respectiv 250 euro (echivalent in lei), deoarece conform prevederilor legale in vigoare:

 "fiecare persoana fizica cu cetatenia romana si cu domiciliul stabil in Romania, beneficiaza de o prima de stat anuala pentru depunerile efectuate in baza unui contract de economisire-creditare incheiat cu o banca de economisire si creditare in domeniul locativ reprezentand 25% din suma economisita fara a putea depasi plafonul maxim de 250 euro (echivalent in lei)."

In consecinta, prima se distribuie pe conturi proportional cu sumele economisite.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Inapoi sus