Pot lua credit Prima Casa si credit bauspar cu aceeasi garantie ipotecara?


Intrebare:

La sfarsitul lunii mai pot beneficia de un credit de la RBL. Valoarea sumei contractate nu e suficienta pentru achizitia unui apartament. Cum pot beneficia de un credit prin programul "Prima Casa" in conditiile in care RBL cere ipoteca de rangul 1? Se poate finanta apartamentul prin cele doua programe?

Plamadila Iani, Bucuresti

Imobilul poate fi finantat  prin proiectul Prima Casa si prin creditul oferit de Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL).

Exista varianta de a aduce in garantie un alt imobil decat cel achizitionat pentru creditul bauspar. De asemenea, in functie de valoarea creditului, clientul poate solicita un credit fara ipoteca. Trebuie avut insa in vedere ca acesta va avea o dobanda usor mai mare decat cel garantat cu ipoteca.
 
Alegand una dintre aceste solutii, clientul poate beneficia de avantajele ambelor programe.
 
Astfel, prin produsul de economisire-creditare clientul poate beneficia atat de prima de stat de 25%, in limita a 250 de euro, dar si de un credit locativ in cu dabanda fixa, incepand de la 6 % la lei.

In plus, clientul poate folosi banii economisiti, primele de stat, dobanzile aferente si creditele oferite de banca pentru locuinte pentru modernizarea sau renovarea ulterioara a locuintei.

Daca imobilul se finanteaza prin cele doua programe se va  lua in calculul bonitatii clientului si rata aferenta creditului luat prin Prima Casa.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Inapoi sus