top banner

Credit imobiliar sau nevoi personale cu ipoteca?

24 Aprilie 2007 | Autor: Monica Pricop

In situatia descrisa de dvs. exista cateva solutii posibile:
1) Contractarea unui credit ipotecar cu garantie pe imobilul pe care-l cumparati. Chiar daca nu sunteti casatoriti, exista posibilitatea de a achizitiona in co-proprietate imobilul. Atat dvs., cat si logodnica dvs. veti figura in contractul de vanzare-cumparare si imobilul va fi pe ambele nume. Fiecare va detine cota-parte din imobilul respectiv, in functie de suma de credit la care se incadreaza. Vor fi doua dosare de credit, insa cu ipoteca pe acelasi imobil. Fiecare va veni cu avans 25% din cota sa parte de imobil.
2) Contractarea unui credit de nevoi personale garantat cu ipoteca . In cazul in care imobilul din Oravita pe care-l detineti nu va acoperi suma solicitata, solutia ar fi sa mai aduceti in garantie un alt imobil care va apartine sau apartine unui tert (nu am inteles exact daca garsoniera in care locuiti este in proprietatea dvs.).
Din punctul meu de vedere, v-as recomanda prima varianta. In general, creditele ipotecare au costuri mai scazute decat creditele de nevoi personale garantate cu ipoteca. Mai mult decat atat, o parte din inconvenientul amintit de dvs. de a nu avea banii in cont inainte de discutia cu vanzatorul poate fi eliminat, intrucat in prezent exista posibilitatea ca inainte de a incheia un antecontract sa obtineti de la banca o scrisoare de pre-aprobare in care, pe baza analizarii veniturilor dvs., sa vi se spuna suma maxima ce va poate fi acordata de catre banca. Aceasta scrisoare poarta stampila bancii si poate fi aratata vanzatorului la momentul negocierii pretului.
De asemenea, termenul de aprobare al unui dosar de credit ipotecar in cazul in care exista scrisoarea de pre-aprobare de care va vorbeam se reduce destul de mult, intrucat nu mai urmeaza decat avizarea juridica a actelor imobilului achizitionat si etapa de evaluare.
Nu trebuie omis nici faptul ca in cazul unui credit ipotecar actele imobilului pe care doriti sa-l achizitionati sunt verificate si de juristul bancii, ceea ce va aduce si dvs. un plus de confort si siguranta.
Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite nevoi personale

Alte Articole

Retailerii online testeaza creditele preaprobate

Retailerii online testeaza creditele preaprobate

Un retailer online a lansat o solutie prin care se pot cumpara produse cu plata in 4 rate contra unui comision de 0,5% din valoarea tranzactiei, utilizand cardurile inrolate pe siteul comerciantului.

11 Aug 2022 | Credite nevoi personale
Mirajul imprumutului in euro revine. Dar si riscurile asociate

Mirajul imprumutului in euro revine. Dar si riscurile asociate

Un diferential de dobanda leu-euro aparent avantajos pentru cei ce se imprumuta in valuta a readus interesul pentru creditele in euro, mai ales pentru generatia care nu a experimentat criza din 2008-2009.

26 Iul 2022 | Credite nevoi personale
Cu cat s-au scumpit creditele de consum în ultimul an?

Cu cat s-au scumpit creditele de consum în ultimul an?

Cresterea inflatiei, a dobanzii BNR si o politica mai prudenta de creditare aplicata de banci au facut mai greu accesibile imprumuturile de nevoi personale si la costuri mai mari.

12 Iul 2022 | Credite nevoi personale
Este momentul pentru credite cu dobanzi fixe sau cu dobanzi variabile?

Este momentul pentru credite cu dobanzi fixe sau cu dobanzi variabile?

Cresterea dobanzilor din ultima vreme a majorat cererea pentru creditele cu dobanzi fixe pentru o perioada cat mai extinsa. Cu cat sunt insa acestea mai mari decat ofertele cu dobanzi variabile?

07 Iul 2022 | Credite nevoi personale

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul