Prima Casa: Pot participa daca am un contract de economisire-creditare?


Intrebare:

In cazul incheieri unui contract de economisire-creditare se mai poate solicita(in timp) un credit ipotecar(prima casa) si cum influenteaza nivelul de solvabilitate?

Fabian Gyongyver, Cluj Napoca

Daca de la data intrãrii în vigoare a Ordonanþei de urgenþã a Guvernului nr. 60/2009 - respectiv  04 iunie 2009 - solicitantii nu aveau in derulare un credit ipotecar, inclusiv prin contractul de economisire-creditare, ar putea fi eligibili pentru Programul Prima Casa.

Astfel, cei care au un contract de economisire-creditare si sunt doar in faza de economisire pot participa la Program. Bineinteles, acestia trebuie sa indeplineasca si celelalte conditii impuse prin Program. 

La calculul capacitatii de rambursare se iau in considerare doar ratele la creditele de care clientul beneficiaza deja.  

Solicitantii care insa au trecut in faza de creditare pe 4 iunie nu pot beneficia de credit prin Programul Prima Casa.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Inapoi sus