top banner

CEC Bank: Se poate schimba polita de asigurare a unui imobil ipotecat?

10 Septembrie 2009 | Autor: Vlad Nedelea

Polita de asigurare locuinta cuprinde, in general, clauze care penalizeaza asiguratul, in cazul in care acesta renunta la aceasta intr-un anumit timp (de regula 2-5 ani).
Una dintre aceste clauze presupune ca polita se reziliaza, dar asiguratului nu i se returneaza cuantumul primelor de asigurare achitate pana in acel moment.
Daca nu intampinati astfel de dificultati nu este nici o problema daca apelati la alt asigurator. Insa bancile, prin clauzele contractului de credit pe care il semnati - si care reprezinta vointa ambelor parti - va obliga sa apelati la o societate de asigurare agreata de catre banca.
In general, lista de societati agreate este pusa la dispozitia clientului de catre banca. Alegerea unei societati de asigurare, alta decat cele prevazute in acea lista inseamna incalcarea dispozitiilor contractuale.
Pe de alta parte, schimbarea asiguratorului fara acceptul bancii reprezinta, din nou, incalcarea prevederilor contractului de credit si aceasta din cauza ca exista care va intrezic acest lucru. Nu este nici o problema insa daca doriti o a doua asigurare incheiata, atata timp cat platiti si acolo prime de asigurare.
Cesiunea unei polite de asigurare se face prin simpla mentiune pe acea polita “cesionata in favoarea “........” si chiar aceasta polita reprezinta contractul de asigurare - polita are atasata drept anexa “Conditiile generale de asigurare”. A nu se confunda insa cesiunea in favoarea bancii cu “banca beneficiar” deoarece sunt doua lucruri distincte.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

IRCC va scadea cu 0,3% din ianuarie 2025

IRCC va scadea cu 0,3% din ianuarie 2025

Dupa ajustarile dobanzii de politica monetara din iulie si august, IRCC va scadea la randul sau din ianuarie 2025, astfel incat ratele creditelor in lei cu dobanzi variabile vor fi mai mici.

10 Oct 2024 | Credite imobiliare
Cum alegem cel mai avantajos credit ipotecar?

Cum alegem cel mai avantajos credit ipotecar?

Bancile care mai acorda credite imobiliare in euro aplica marje superioare celor in lei, astfel incat in final costurile se niveleaza, insa cei care se imprumuta in valuta ar trebui sa nu uite niciodata de riscul valutar.

19 Sep 2024 | Credite imobiliare
Refinantare fara costuri pentru creditele ipotecare pe model baltic

Refinantare fara costuri pentru creditele ipotecare pe model baltic

Autoritatile de reglementare din Lituania au in vedere facilitarea refinantarilor pentru creditele ipotecare prin eliminarea costurilor pentru debitori, o initiativa de care sunt atrase de asemenea Estonia si Letonia. Conso.ro a consultat propunerea si o prezinta, in exclusivitate, in atentia decidentilor din Romania.

02 Iul 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (III)

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (III)

Conso a cerut mai multor banci de top de pe piata locala sa calculeze cat s-ar fi economisit in 2 ani prin migrarea de la ROBOR la IRCC pentru un credit de 500.000 lei pe 30 de ani. Dupa raspunsurile ING Bank, Exim Banca Romaneasca si Raiffeisen Bank publicate anterior, acum trecem in revista exemplul oferit de BCR.

05 Iun 2024 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul