top banner

KIWI Finance: Cum trebuie structurata o procura pentru banca?

12 August 2009 | Autor: Traian Stancu

In situatia in care doriti sa luati credit in numele unei alte persoane, o posibila solutie meu este sa selectati cateva banci ale caror conditii de eligibilitate (de care puteti lua la cunostinta apeland la site-ul bancii respective sau la un broker de credite) sunt indeplinite de catrerespectiva persoana.
Puteti sa le solicitati un model de procura si sa redactati o procura care sa contina toate mentiunile acestor banci.
Va transmit mai jos o procura in care veti regasi cu siguranta multe din clauzele pe care le cuprind modelele bancilor si pornind de la acest model puteti adauga restul clauzelor.
 
Referitor la suma creditului este acceptabila formula “in suma maxima de ___ Euro sau RON”  
 
Subsemnatul (a) ____________________, casatorit (a), cetatean roman, nascut (a) la data de _______ in _______, domiciliat (a) in _________________________, identificat (a) cu CI/BI/Pasaport seria__________ nr._______________ eliberat(a) de ________ la data de _____________, CNP ________________________, imputernicesc prin prezenta pe  ________________________, cetatean roman, domiciliat (a) in ________________________________, identificat (a) cu CI/BI/Pasaport seria__________ nr.___________ eliberat (a) de _____________ la data de ________________, CNP ____________________, pentru ca in numele meu si pentru mine sa faca demersurile necesare, in vederea contractarii unui credit pentru nevoi personale in suma maxima de _______________ EURO/RON de la una din urmatoarele banci __________________(denumite/a in continuare Banca).
           
Mandatarul (a) meu (mea) este imputernicit (a), in mod expres, ca in acest scop sa semneze in numele meu si pentru mine, cererea de credit, acordul de consultare a bazei de date a Centralei Riscurilor Bancare, acordul de transmitere, prelucrare si consultare a informatiilor la SC BIROUL DE CREDIT SA, declaratia pe propria mea raspundere privind proiectia fluxurilor financiare pentru perioada de rambursare a creditului si de plata a dobanzilor, cererea pentru emiterea unei polite de asigurare de viata, polita de asigurare de viata si contractul de credit, declaratia pe propria mea raspundere cu privire la valoarea angajamentelor de plata si litigiile cu tertii, sa accepte conditiile de creditare ale bancii la care se va depune cererea de credit si sa constituie in favoarea bancii creditoare toate garantiile solicitate (garantie reala mobiliara asupra  veniturilor obtinute de mine, asupra soldurilor conturilor deschise la Banca, cesiunea politei de asigurare de viata sau orice alta garantie solicitata de banca respectiva). De asemenea mandatarul meu (mandatara mea) este imputernicit (a) sa consimta la constituirea oricaror altor garantii suplimentare solicitate de catre Banca.
In vederea obtinerii creditului pentru nevoi personale in suma de ________________ EUR/RON mandatarul/mandatara meu/mea este imputernicit sa deschida in numele meu si pentru mine un cont curent pentru oricare din urmatoarele valute: EUR si/sau RON necesare derularii relatiei de credit cu Banca. Mandatarul meu este imputernicit in mod expres sa retraga suma creditului si este autorizat opereze nelimitat pe acest cont deschis pe numele meu, fiind autorizat sa depuna sume de bani, sa ordoneze plati de orice fel si sa retragra orice sume ar exista pe contul deschis pe numele meu.
       
Mandatarul (a)  meu (mea) are dreptul sa perfecteze toate aceste documente in modalitatea aleasa de banca creditoare, fara a mai avea nevoie de alt mandat.
          
Pentru aducerea la indeplinire a prezentului mandat, mandatarul (a) meu (mea) va putea formula cereri si declaratii, achita taxele de inregistrare a garantiilor in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, precum si orice alte comisioane ce au legatura cu indeplinirea prezentului mandat, depune si ridica documente, reprezentandu-ma valabil in relatiile cu terte persoane fizice si juridice, semnand in numele meu si pentru mine oriunde va fi necesar, semnatura sa fiindu-mi opozabila.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite nevoi personale

Alte Articole

Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Noile oferte promotionale lansate de banci coboara dobanda fixa la creditele de nevoi personale pana la 6,25%, nivel foarte apropiat de indicele IRCC din prezent.

14 Mar 2024 | Credite nevoi personale
Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

In conditiile in care BNR se pregateste sa dea startul scaderii dobanzii de politica monetara in 2024, imprumuturile cu dobanzi variabile la creditele de nevoi personale ar putea fi de preferat celor fixe, la valori comparabile.

20 Feb 2024 | Credite nevoi personale
Noua directiva europeana pentru creditele de consum a intrat in vigoare

Noua directiva europeana pentru creditele de consum a intrat in vigoare

Noua directiva europeana a creditelor de consum a intrat in vigoare pe 19 noiembrie. Este doar inceputul unui proces laborios de transpunere si de implementare, la finalul caruia consumatorii vor fi mai bine protejati si vor avea mai multe drepturi.

21 Noi 2023 | Credite nevoi personale
Finantari pentru studenti, cu si fara subventie de stat

Finantari pentru studenti, cu si fara subventie de stat

Pentru al doilea an consecutiv,  CEC Bank acorda  credite in cadrul programelor Student Invest si Family Start cu dobanzi subventionate. BRD si Banca Transilvania au la randul lor credite pentru studenti, dar fara implicarea statului.

17 Noi 2023 | Credite nevoi personale

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul