Cand se acorda prima de la stat la contractele de economisire - creditare?


Intrebare:

Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a obtine prima de la stat in cazul contractului de economisire - creditare?

Borna Natalia, Oradea

Prima de stat este livrata de stat prin intermediul bancii pentru locuinte cu care clientul are contract in primavara anului urmator efectuarii depunerii, dupa o temeinica verificare a clientului, astfel incat un client sa nu beneficieze de 2 prime de stat pe conturi deschise la 2 banci diferite.

Nu exista conditii speciale pentru a intra in posesia primei de la stat in cazul contractelor de economisire-creditare. Beneficiarul trebuie sa fie cetatean roman cu domiciliul stabil in Romania si sa fi contribuit in anul respectiv cu economii depuse in contul contractului incheiat.
 
Practic e indeajuns sa se fi nascut si parintii sa-i fi eliberat certificat de nastere. Prima de stat este in valoare de 25% din suma economisita in anul respectiv, valoare ce poate atinge echivalentul in lei a 250 euro (peste 1.000 ron), la care se adauga si dobanda bancii.
 
Pentru maximizarea primei, clientul poate deschide contracte de economisire pe mai multi membrii ai familiei, urmand ca la maturitate, contractele sa se conexeze pentru a beneficia de un credit de o valoare mai mare.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Clarificari importante pentru sistemul de economisire-creditare

Sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ se apropie de iesirea din impas. Comisia de specialitate din Camera Deputatilor a adoptat cateva amendamente esentiale in acest sens. Printre ele se numara si faptul ca cei care retrag economiile dupa 5 ani nu trebuie sa justifice utilizarea lor in scop locativ pentru a primi prima de stat.

23 Noiembrie 2017 | Economisire-Creditare

Inapoi sus