Cum reziliez un contract de economisire-creditare la HVB Locuinte?


Intrebare:

Am deschis un cont la HVB Banca pentru Locuinte in decembrie 2006 pentru un contract de economisire-creditare Avantaj 18. Am de pus in total 1000 ron, as vrea sa-mi retrag acesti bani.
Cum trebuie sa procedez?

Stanciu Liliana, Brasov

Pentru clientii din Bucuresti, sfatul meu este sa vina la sediul bancii (Str, Grigore Mora nr. 37, in piata Charles de Gaulles) unde va completa un formular de reziliere.
 
In cazul in care locuieste intr-o alta localitate, este necesar sa contacteze Dept. Clienti al HVB BpL (021.300.11.22) pentru a stabili modalitatea exacta prin care va intra in posesia formularului de reziliere, pe care il va completa.
 
Apoi, conform conditiilor contractuale - Conditii Generale ale Contractelor de economisire-creditare (CGC), art. 14 (1) – clientul va primi banii in cont in ultima zi lucratoare a celei de-a 4-a luni calendaristice de la primirea cererii.
 
Cum contractul de economisire-creditare este semnat in decembrie 2006, conform legii, clientul nu va avea dreptul la prima de stat calculata pentru aceasta perioada.
 
De asemenea, avand in vedere faptul ca are mai mult de 18 luni de economisire, clientul poate opta pentru varianta de repartizare anticipata, astfel incat poate avea acces la un credit in conditii excelente, in conditiile in care poate primi prima de stat in continuare.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Inapoi sus