Intrebare:
In urma cu aproape un an am luat un credit de nevoi personale de 500 de milioane lei de la CEC pe 10 ani. Mi s-a facut o asigurare de viata in valoare de 65 de milioane de lei,suma aceasta fiindu-mi oprita din banii de imprumut. Intrebare: daca eu fac rost de bani si imi achit creditul, CEC imi va restitui banii pe asigurarea de viata? Nu am intarziat o zi plata ratei. Astept raspunsul dvs! Va multumesc anticipat!
Radulescu Cristina, barlad
Asigurarea de viata platita la acordarea creditului va acoperi, pe intreaga perioada de creditare, o serie de riscuri.
Fiind cesionata in favoarea bancii ofera garantie suplimentara institutiei de credit ca isi va recupera banii in situatia in care un eveniment nefericit are loc.
In cazul in care dvs doriti insa sa rambursati anticipat sumele imprumutate si sa lichidati imprumutul aveti doua posibilitati in ceea ce priveste polita de asigurare incheiata.
Puteti face o cerere catre societatea de asigurari la care s-a incheiat polita, insotita de dovada lichidarii datoriei catre banca, in care solicitati returnarea unei parti din prima platita la obtinerea creditului.
In cazul in care nu doriti returnarea banilor, puteti mentine polita de asigurare in vigoare. Veti avea aceeasi suma asigurata dar beneficiarul nu va mai fi banca, ci o alta persoana desemnata de dvs.
Distribuie articolul
Mai multe banci isi asteapta in aceasta perioada clientii cu dobanzi mai mici la creditele de nevoi personale si avantaje colaterale.
3 Martie 2021 | Credite nevoi personale
Cu documentele de identitate la indemana, un dispozitiv cu camera pentru identificare si documentatia semnata electronic pe e-mail sau in cont, sunteti pregatiti pentru acordarea unui imprumut online. Conso va ofera cateva exemple concrete de aplicatii online pentru un credit.
3 Februarie 2021 | Credite nevoi personale
Autoritatile au extins si in 2021 masura suspendarii ratelor la credite, dar cei care au solicitat-o deja anul trecut vor putea sa prelungeasca conditionat acest moratoriu.
6 Ianuarie 2021 | Credite nevoi personale
Concilierile dintre IFN-uri si clientii acestora au rezultate slabe, chiar si dupa cinci ani de la infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar. Desi cererile adresate IFN-urilor sunt cu aproape 60% mai multe decat anul trecut, acestea au acceptat spre negociere doar 22 de solicitari ale consumatorilor.
16 Noiembrie 2020 | Credite nevoi personale