Întrebare
Am avut un depozit in euro pe 6 luni (BT), l-am lichidat, platind comision de retragere si dobinda la stat, si am facut la aceeasi banca un depozit, pe o luna, in speranta unui curs mai avantajos leu/euro pentru mine. Cum se poate proceda pentru a nu mai p
Comisionul de retragere de numerar se poate evita daca in loc sa se retraga suma de la ghiseu se face un virament interbancar in contul deschis la banca unde se vor depune ulterior banii.
Atunci cand se constituie un depozit, orice banca deschide de regula automat si un cont curent clientului. Astfel, este posibil sa aveti deja un cont curent deschis la Banca Transilvania, prin intermediul caruia sa efectuati viramentul. In acest scop, trebuie sa va adresati ofiterului de cont pentru a va furniza codul IBAN. De asemenea, trebuie obtinut si codul IBAN pentru contul deschis la cealalta banca.
Este recomandat ca viramentul sa se faca in lei, deoarece trasferurile interbancare in valuta sunt mult mai scumpe. Prin urmare, daca depozitul este in valuta este indicat ca la scadenta, sumele sa fie schimbate in lei.
Comisionul pentru transfer interbancar costa in general 3-5 lei, in timp ce comisionul de retragere de numerar este de 0,35%-0,5%.
Cu cat este vorba de sume mai mare, cu atat se obtin economii de costuri mai mari daca se foloseste viramentul interbancar in loc de retragerea de numerar. De exemplu, la o suma de 10.000 lei, retragerea de numerar ajunge sa coste 35-50 lei, in timp ce viramentul in jur de 5 lei.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News