top banner

Ce facilitati au persoanele cu handicap la contractarea de credite bancare?

16 Septembrie 2007 | Autor: Alexandra Popa

Conform articolului nr. 25 din Legea nr. 448/2006, persoanele adulte cu handicap grav si accentuat pot beneficia de credit bancar a carui dobanda va fi suportata din bugetul de stat, prin Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Handicap (ANPH). Exista insa numai doua destinatii ale fondurilor obtinute prin imprumut bancar pentru care ANPH va suporta costul dobanzii: achizitionarea unui mijloc de transport si adaptarea locuintei nevoilor specifice de acces.

Pentru a putea beneficia de aceasta facilitate, prima etapa va consta in obtinerea unei adeverinte de la ANPH prin care aceasta din urma isi da acceptul de a suporta plata dobanzilor. Pentru obtinerea acestei adeverinte este necesara depunerea la registratura institutiei o cerere speciala, impreuna cu o serie de documente care sa ateste incadrarea intr-un grad de handicap.

Avand siguranta ca prin aceasta adeverinta, ANPH va plati in locul dumneavoastra dobanda aferenta imrpumutului bancar, va puteti adresa oricarei institutii de credit. Pe baza veniturilor incasate, banca poate sau nu sa va acorde imprumutul solicitat, fara a mai fi necesara o documentatie speciala. Exista si banci care iau in considerare ca venit si indemnizatia de handicap.

In cazul in care se aproba dosarul de credit, se va incheia un contract intre beneficiarul creditului si ANPH prin care se stabilesc conditiile si contul in care ANPH va vira in fiecare luna dobanda corespunzatoare. Anexat acestui contract va trebui atasat un grafic de rambursare.

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing
Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Inflatia s-a apropiat de 8% si sunt sanse mari sa avem o inflatie cu doua cifre la inceputul anului viitor, pe masura ce preturile mari la energie sunt transmise si in alte costuri de productie. Cum ne protejam economiile personale?

17 Noi 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto