top banner

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

10 Aprilie 2023 | Autor: Cristian Dogaru

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Foto Unsplash.com

Pentru achizitionarea unui autoturism, majoritatea bancilor ofera creditele de nevoi personale. Exista banci care au conturat produse distincte-creditele auto-iar in prezent avem si oferte dedicate strict pentru masinile electrice sau hybrid.
Valoarea unui autoturism se incadra pana de curand in marjele oferite creditelor de nevoi personale astfel incat finantatorii nu au simtit mereu nevoia sa faca produse destincte. 
Iata insa ca populatitatea tot mai mare a masinilor electrice si programele de stimulare a achizItiei acestora demarate de autoritati au dus la aparitia unor produse tintite pe acest gen de masini.
ProCredit are o oferta „green” cu incarcari gratuite si cu marja redusa
Este vorba de creditul ProGreen Auto care permite achizitii finantate de pana la echivalentul in lei a 50.000 euro. 
In plus, banca ofera incarcari gratuite pentru primii 1.000 de km.
Mai exact, cei care aplica pentru Creditul ProGreen Auto pana pe 22 septembrie, pot beneficia de incarcari gratuite in reteaua EVconnect pentru primii 1000 de km parcursi cu masina achizitionata (calculul s-a realizat la un pret mediu de 2.25 lei/kWh, tinandu-se cont atat de pretul pentru statiile care utilizeaza curent alternativ, cat si curent discontinuu, dar si de diferitele preturi ale furnizorilor din piata, cu un consum mediu calculat de 16.43kWh/100km).
In plus, se poate solicita finantare aditionala in valoare de pana la 10% din valoarea destinata achizitiei masinii pentru cheltuieli de drum, precum cumpararea si instalarea unei statii de incarcare electrice sau achizitia de accesorii auto.
Perioada de creditare este de pana la 5 ani iar dobanda pentru cei care incaseaza veniturile in cont poate fi fixa (10%) sau variabila (IRCC+3,28%). Nu se percepe avans sau comision de acordare.
Alte oferte in segmentul creditelor auto 
Banca Transilvania ofera credite auto atat in lei cat si in euro, pe maxim 5 ani. 
Dobanzile sunt variabile, in functie de IRCC (IRCC+6,25%) sau Euribor la 6 luni (EURIBOR6M+7,75%).
Comisionul de analiza este de 200 lei (50 euro). 
Valoarea creditului este cuprinsa intre 7.000 si 186.000 lei (doar pentru masini noi), cu avans de minim 15%.
La Alpha Auto, creditul auto al Alpha Bank, avansul poate fi de 5% in cazul in care valoarea de achizitie a autoturismului este de pana in 15.000 euro si urca la 15% pentru valori cuprinse intre 15.001-50.000 euro (se finanteaza doar autoturisme noi). 
Dobanda creditului este variabila, formata din indicii IRCC/EURIBOR 6M si marja fixa de la 5,70% in cazul creditelor in lei, respectiv 4,95% in cazul creditelor in euro (oferta pentru clientii care incaseaza venitul intr-un cont curent deschis la Alpha Bank Romania si care incheie o asigurare CASCO prin partenerii bancassurance).
Vista Auto, creditul auto de la Vista Bank poate fi acordat in lei, euro si dolari (pana la 220.000 lei, 50.000 euro sau 65.000 dolari), pe o perioada de 5 ani, cu avans de minim 25%. 
Dobanzile sunt variabile, in functie de indicatorii de referinta si au aceasi marja de 8,5% (IRCC+8,5%, EUROBOR3M+8,5%, LIBOR3M+8,5%).
La TBI Bank avem credite auto cu o perioada de creditare de 5 ani, o suma finantata cuprinsa intre 5.000 si 60.000 lei si o dobanda fixa de 15,2%. Nu se solicita avans. 
La Porsche Leasing se pot finanta si achizitiile de autoturisme second hand iar dobanda este fixa-12,39% la lei si 8,89% in euro (aici exista si varianta dobanzii variabile-EURIBOR3M+5,8%). 
Avansul minim este de 25% iar perioada de creditare de pana la 5 ani. Comisionul de analiza este de 900 lei (200 euro), iar conditiile de creditare sunt similare autoturismelor noi. 
 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing
Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Inflatia s-a apropiat de 8% si sunt sanse mari sa avem o inflatie cu doua cifre la inceputul anului viitor, pe masura ce preturile mari la energie sunt transmise si in alte costuri de productie. Cum ne protejam economiile personale?

17 Noi 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto