Telefonul mobil devine substitut pentru contul bancar

Consumatorii din tarile in curs de dezvoltare sunt incurajati sa utilizeze telefonul mobil pentru efectuarea de plati, deoarece conturile bancare sunt greu accesibile.


La nivel mondial, doar jumatate dintre gospodarii au conturi bancare, iar in tarile in curs de dezvoltare, ponderea este si mai scazuta. In schimb, 8 din 10 persoane detin un telefon mobil.

MasterCard a lansat o initiativa globala cu cei mai importanti furnizori de aplicatii mobile pentru a permite cumparatorilor sa faca achizitii cu ajutorul telefonului mobil, atat la comercianti cat si pe internet. In plus, platforma permite plata facturilor si efectuarea de transferuri de fonduri.

„Cu aproximativ 5 miliarde de utilizatori de telefoane mobile, la nivel global, acest program ofera noi modalitati de plata, inteligente si comode, prin intermediul unui instrument foarte accesibil in ziua de azi”, afirma oficialii MasterCard.

Solutiile mobile de plata sunt instalate si utilizate de peste 200 de operatori de telecomunicatii si banci din toata lumea, ajungand la peste 1 miliard de consumatori.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?
Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?

In perioada izolarii sociale, multi au descoperit ca pot scuti drumuri la ghiseu si pot face chiar economii cu ajutorul aplicatiilor bancare mobile. Conso va prezinta principalele facilitati oferite de aceste aplicatii.

14 Mai 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus