Plata online a impozitelor ajunge si la sat

O comuna din judetul Tulcea este prima localitate rurala care permite locuitorilor plata impozitelor online cu cardul bancar, prin www.ghiseul.ro, conform NoCash.ro.

Comuna Luncavita s-a inrolat in Sistemul National Electronic de Plata (SNEP), iar de la inceputul lunii iulie permite locuitorilor sa isi achite impozitele si taxele locale prin intermediul internetului.


Consiliul Local a acceptat ca primaria sa suporte comisioanele datorate pentru utilizarea sistemului de plata, al caror nivel maxim este de 2% din valoarea tranzactiei, maximum 30 lei.

Sistemul National Electronic de Plata a fost lansat la finalul lunii martie si permite autoritatilor locale sa se inroleze in veredea colectarii taxelor si impozitelor prin plata online. Pana in prezent, conform datelor oficiale, au fost efectuate peste 1.000 de tranzactii, iar portalul www.ghiseul.ro a fost accesat de aproximativ 43.000 de vizitatori unici.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?
Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?

In perioada izolarii sociale, multi au descoperit ca pot scuti drumuri la ghiseu si pot face chiar economii cu ajutorul aplicatiilor bancare mobile. Conso va prezinta principalele facilitati oferite de aceste aplicatii.

14 Mai 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus