Bancile din Marea Britanie atrag clienti noi cu bonusuri de sute de lire

Mutarea contului poate aduce clientilor pana la 300 lire in Marea Britanie. Bancile concureaza puternic pe acest segment iar asociatiile de consumatori incurajeaza migrarea catre conditii mai bune.


In Marea Britanie, bancile se bat in oferte din ce in ce mai atractive pentru a-si “fura” clientii, chiar daca produsul achizitionat este doar un cont curent. Bancile ofera intre 100 lire sterline si 300 lire sterline, in functie de istoricul pe care il au cu respectivul client sau de economiile pe care clientul le poate face.

Spre exemplu, in timp ce simpla mutare a contului de baza (in care se obtin veniturile si din care se fac platile) aduce clientilor 100 lire la deschidere, in cazul in care clientii isi iau angajamentul de a face virari lunare de 1.500 lire sterline sau au un credit ipotecar primesc un bonus de 200 lire sterline.

Cel mai mare bonus, de 300 lire sterline, vine in cazul clientilor care au deja un credit ipotecar in derulare, dar si economii la banca respectiva, si accepta sa isi mute contul principal la aceeasi banca.
In prezent, exista trei astfel de oferte pe piata din Marea Britanie, conform Asociatiei de Consumatori Which?.

Impulsionarea migrarii clientilor cu contul curent principal de la o banca la alta, in vederea obtinerii de conditii mai bune, a fost ridicata si la nivelul Uniunii Europene. Bancile trebuie sa  asiste clientii care doresc sa isi mute contul, inclusiv prin anuntarea tertelor parti – furnizori de utolitati, angajatori, case de pensii, etc.

“Which? considera ca este necesara o abordare mai radicala pentru a misca piata conturilor private. Mutarea contului trebuie sa fie mai usoara, spre exemplu prin introducerea numerelor de cont portabile”, au precizat reprezentantii asociatiei britanice.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?
Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?

In perioada izolarii sociale, multi au descoperit ca pot scuti drumuri la ghiseu si pot face chiar economii cu ajutorul aplicatiilor bancare mobile. Conso va prezinta principalele facilitati oferite de aceste aplicatii.

14 Mai 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus