Primul trimestru a adus aproape 100.000 de noi participanti la pensiile private

Numarul de participanti la pensiile private obligatorii si facultative a urcat cu aproximativ 100.000 in primul trimestru al anului, usor peste ritmul de crestere din 2011.


In cadrul sistemului de pensii private obligatorii, numarul de noi participanti a urcat la aproape 87.400, in primele trei luni ale anului. conform datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Perioada similara a anului trecut aducea o crestere cu 85.700 in numarul participantilor in cadrul sistemului.

In total, la finalul lunii martie 2012, cele 9 fonduri de pensii private obligatorii administrau activele a 5,6 milioane de participanti. Doua fonduri, ING si AZT Viitorul Tau contabilizeaza fiecare peste 1 milion de participanti.

2012 aduce ca noutate in zona pensiilor obligatorii inscrierea in sistem a salariatilor bugetari din categoriile speciale, respectiv militarii si politistii. Cei care nu fac o alegere pana pe 21 iunie, vor fi repartizati prin loterie.

In ceea ce priveste fondurile de pensii facultative, numarul total de participanti a ajuns la aproape 270.000, in crestere cu aproximativ 9.400 de participanti fata de finalul anului trecut. Comparativ, primul trimestru din 2011 a adus mai putin de 9.000 de noi participanti.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Pensii


Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale
Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale

Conferinta de presa organizata de APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania) cu ocazia comunicarii rezultatelor fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) si private facultative (pilonul III) a facut bilantul rezultatelor inregistrate in 2020.

27 Ianuarie 2021 | Fonduri de pensii

Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie
Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie

Pentru multi participanti la sistemul de pensii private, activul personal net a revenit la valori apropiate de cele din februarie, o evolutie la care au pus umarul si noile contributii colectate intre martie si mai.

10 Iunie 2020 | Fonduri de pensii

Care sunt riscurile renuntarii la Pilonul II de pensii?
Care sunt riscurile renuntarii la Pilonul II de pensii?

Sistemul de pensii obligatorii administrate privat, Pilonul II, a suferit numeroase modificari. Insa, poate cea mai importanta, a intervenit la inceputul lui 2019, cand Legea de functionare a fost modificata astfel incat participantii sa se poata transfera, la cerere, la sistemul public in anumite conditii. Care sunt riscurile acestei optiuni?

17 Ianuarie 2019 | Fonduri de pensii

Ce ar insemna suspendarea contributiilor la Pilonul II de pensii?

Suspendarea contributiilor la Pilonul II de pensii, pentru doar 6 luni, ar insemna 3,6 miliarde de lei mai putin in conturile celor 7 milioane de participanti, fara sa se ia in calcul si efectul de multiplicare. Pana in prezent, un participant cu salariul mediu care a intrat in sistem in 2008 are in cont 11.000 de lei.

24 Mai 2018 | Fonduri de pensii

Mai multe articole

Inapoi sus