Pensiile vin mai repede in luna aprilie

Casa Nationala de Pensii a decis plata anticipata a pensiilor in luna aprilie. Cei care primesc pensia in cont bancar o vor putea retrage cel tarziu pe data de 13 aprilie.


Drepturile achitate prin intermediul bancilor cu care Casa Nationala de Pensii Publice are incheiate conventii vor putea fi ridicate dupa caz, incepand cu data de 12 aprilie, dar nu mai tarziu de 13 aprilie.

Pensionarii care isi ridica in general banii de la Posta Romana pana pe data de 16 inclusiv, vor putea sa obtina pensia cu 3 zile inainte de data din luna in care sunt repartizati. Respectiv, pe 12 aprilie vor putea ridica pensia persoanele care obisnuiesc sa primeasca aceste drepturi in data de 15 a lunii.

Dupa data de 17 aprilie, vor fi achitate celelalte drepturi, astfel incat toate persoanele sa primeasca pensiile pana la data de 25 aprilie, in loc de 27 aprilie, cum erau acestea achitate in mod obisnuit.

Beneficiarii care nu sunt gasiti la domiciliu, vor putea sa isi ridice pensia la subunitatile postale pana in penultima zi lucratoare din luna, respectiv 27 aprilie.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Pensii


Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale
Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale

Conferinta de presa organizata de APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania) cu ocazia comunicarii rezultatelor fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) si private facultative (pilonul III) a facut bilantul rezultatelor inregistrate in 2020.

27 Ianuarie 2021 | Fonduri de pensii

Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie
Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie

Pentru multi participanti la sistemul de pensii private, activul personal net a revenit la valori apropiate de cele din februarie, o evolutie la care au pus umarul si noile contributii colectate intre martie si mai.

10 Iunie 2020 | Fonduri de pensii

Care sunt riscurile renuntarii la Pilonul II de pensii?
Care sunt riscurile renuntarii la Pilonul II de pensii?

Sistemul de pensii obligatorii administrate privat, Pilonul II, a suferit numeroase modificari. Insa, poate cea mai importanta, a intervenit la inceputul lui 2019, cand Legea de functionare a fost modificata astfel incat participantii sa se poata transfera, la cerere, la sistemul public in anumite conditii. Care sunt riscurile acestei optiuni?

17 Ianuarie 2019 | Fonduri de pensii

Ce ar insemna suspendarea contributiilor la Pilonul II de pensii?

Suspendarea contributiilor la Pilonul II de pensii, pentru doar 6 luni, ar insemna 3,6 miliarde de lei mai putin in conturile celor 7 milioane de participanti, fara sa se ia in calcul si efectul de multiplicare. Pana in prezent, un participant cu salariul mediu care a intrat in sistem in 2008 are in cont 11.000 de lei.

24 Mai 2018 | Fonduri de pensii

Mai multe articole

Inapoi sus