Fondurile de pensii private isi pot face reclama in informarile anuale catre clienti

Administratorii fondurilor de pensii private vor putea trimite odata cu scrisoarea de informare anuala catre participanti si materiale publicitare, conform unor modificari de norme emise de CSSPP.


Pana in prezent, fondurile pe pensii nu putea sa includa si materiale publicitare in plicul transmis participantilor odata pe an. Acum s-a considerat insa ca aceste materiale pot contribui la o promovare mai buna atat a sistemului de pensii administrate private (obligatorii), cat si a sistemului de pensii facultative.

Conform legislatiei insa, materialele publicitare sunt notificate in prealabil catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Totodata, CSSPP a clarificat anumite aspecte referitoare la tariful care poate fi perceput de catre administratori participantilor, in cazul solicitarii de informatii suplimentare celor gratuite, prevazute de lege.

Astfel, nivelul tarifului nu poate depasi costul efectiv al punerii la dispozitie a informatiilor.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Pensii


Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie
Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie

Pentru multi participanti la sistemul de pensii private, activul personal net a revenit la valori apropiate de cele din februarie, o evolutie la care au pus umarul si noile contributii colectate intre martie si mai.

10 Iunie 2020 | Fonduri de pensii

Care sunt riscurile renuntarii la Pilonul II de pensii?
Care sunt riscurile renuntarii la Pilonul II de pensii?

Sistemul de pensii obligatorii administrate privat, Pilonul II, a suferit numeroase modificari. Insa, poate cea mai importanta, a intervenit la inceputul lui 2019, cand Legea de functionare a fost modificata astfel incat participantii sa se poata transfera, la cerere, la sistemul public in anumite conditii. Care sunt riscurile acestei optiuni?

17 Ianuarie 2019 | Fonduri de pensii

Ce ar insemna suspendarea contributiilor la Pilonul II de pensii?

Suspendarea contributiilor la Pilonul II de pensii, pentru doar 6 luni, ar insemna 3,6 miliarde de lei mai putin in conturile celor 7 milioane de participanti, fara sa se ia in calcul si efectul de multiplicare. Pana in prezent, un participant cu salariul mediu care a intrat in sistem in 2008 are in cont 11.000 de lei.

24 Mai 2018 | Fonduri de pensii

Suspendarea contributiilor la Pilonul II, prioritate legislativa in 2018

Modificarea suplimentara a Pilonului II de pensii apare, pentru prima data, intr-un document oficial. Un proiect de lege al Comisiei Nationale de Prognoza prevede suspendarea contributiilor pentru sase luni. Oficialii guvernamentali neaga, insa, aceasta intentie si acuza o “eroare materiala”. Cum au reactionat reprezentantii industriei?

21 Mai 2018 | Fonduri de pensii

Mai multe articole

Inapoi sus