CSSPP vrea sa relaxeze reglementarea brokerilor de pensii private

CSSPP a adus in dezbatere publica un proiect de norma privind marketingul prospectului schemei de pensii facultative. Aceasta relaxeaza reglementarea in zona brokerilor de pensii private.


Noul act normativ va actualiza reglementarile existente in prezent cu privire la activitatile de marketing in sistemul pensiilor facultative.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) aduce imbunatatiri in ceea ce priveste procesul de autorizare sau avizare a entitatilor reglementate si supravegheate din aceasta piata, in concordanta cu gradul actual de dezvoltare al acesteia.

Proiectul actului normativ aduce noutati în ceea ce priveste autorizarea brokerilor de pensii private pentru desfasurarea activitatii de marketing al prospectului schemei de pensii facultative. Astfel, s-a eliminat obligativitatea autorizarii initiale a acestora in Pilonul II.

De asemenea, se vor introduce prevederi referitoare la reavizarea agentilor de marketing persoane fizice o data la 4 ani, precum si interdictia ca acestia sa fie implicati in transferul participantilor intre fondurile de pensii facultative.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Pensii


Informarea obligatorie a angajatilor ar putea reduce repartizarea aleatorie la Pilonul II
Informarea obligatorie a angajatilor ar putea reduce repartizarea aleatorie la Pilonul II

Ministerul Muncii a modificat modelul cadru al contractului individual de munca si a introdus obligatia angajatorului a de informa noii salariati ca trebuie sa adere la un fond de pensii private obligatorii (Pilon II).

20 Aprilie 2021 | Fonduri de pensii

Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale
Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale

Conferinta de presa organizata de APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania) cu ocazia comunicarii rezultatelor fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) si private facultative (pilonul III) a facut bilantul rezultatelor inregistrate in 2020.

27 Ianuarie 2021 | Fonduri de pensii

Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie
Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie

Pentru multi participanti la sistemul de pensii private, activul personal net a revenit la valori apropiate de cele din februarie, o evolutie la care au pus umarul si noile contributii colectate intre martie si mai.

10 Iunie 2020 | Fonduri de pensii

Care sunt riscurile renuntarii la Pilonul II de pensii?
Care sunt riscurile renuntarii la Pilonul II de pensii?

Sistemul de pensii obligatorii administrate privat, Pilonul II, a suferit numeroase modificari. Insa, poate cea mai importanta, a intervenit la inceputul lui 2019, cand Legea de functionare a fost modificata astfel incat participantii sa se poata transfera, la cerere, la sistemul public in anumite conditii. Care sunt riscurile acestei optiuni?

17 Ianuarie 2019 | Fonduri de pensii

Mai multe articole

Inapoi sus