top banner

Pagina 59 - Pensii: Articole, știri și sfaturi financiare

Protectia Consumatorului, nemultumita de pensiile private

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului propune suplimentarea informatiilor cu privire la conditiile de aderare la pensiile private.

13 Dec 2007 | Pensii

Conso scurteaza drumul spre pensia privata

Conso ofera utilizatorilor portalului posibilitatea de a solicita online o pensie privata. BCR Fond de Pensii este primul pentru care se poate opta, prin completarea unui formular foarte simplu.

04 Dec 2007 | Pensii

S-au validat primele acte de aderare la pensiile private

Casa Nationala de Pensii a inceput procedura de validare a actelor individuale de aderare la fondurile de pensii private, pe baza rapoartelor trimise de administratorii fondurilor.

15 Noi 2007 | Pensii

Conso compara pensiile private

Conso a construit o sectiune speciala dedicata pensiilor private, care permite utilizatorilor site-ului sa compare fondurile de pensii private obligatorii si facultative.

14 Noi 2007 | Pensii

Noi sanctiuni la vanzarea pensiilor private

Comisia de Supraveghere a retras avizele pentru doi agenti de marketing, colaboratori ai Generali Fond de Pensii si Grawe Pension Services, care activeaza pentru fondul BT Aegon.

07 Noi 2007 | Pensii

Stii de la ING: primele fraude ale agentilor de pensii private

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a retras unui numar de 41 de agenti de marketing avizul de a desfasura activitatea pentru care au fost autorizati. Toti cei 41 de agenti sunt colaboratori ai ING Fond de Pensii. Acestia au intreprins o serie de actiuni care sunt definite de lege ca fraude si risca sanctiuni penale.

29 Oct 2007 | Pensii

Peste un milion de persoane au aderat la pensia privata

Din cei 4,5 milioane de clienti potentiali, un sfert au aderat deja la o pensie privata obligatorie. In schimb, pensiile facultative numara doar 17.000 de participanti. ING, Allianz Tiriac, Aviva si Generali sunt administratorii preferati de populatie pana acum.

26 Oct 2007 | Pensii

Auditarea pensiilor private are diferente mari de costuri

Auditarea situatiilor financiare ale fondurilor de pensii private obligatorii costa de la 500 euro pana la peste 20.000 euro pe an. Tinerea sub control al costurilor ar trebui sa preocupe pe viitorii participanti, deoarece cu cat cheltuielile sunt mai mici, cu atat raman mai multi bani pentru pensia privata.

11 Oct 2007 | Pensii
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară